Ενεργειακό κόστος και υποστελέχωση των ΔΕΥΑ στο επίκεντρο της γενικής συνέλευσης της ΕΔΕΥΑ

Η δράση «Καθαρή Εβδομάδα» εξαπλώνεται στην Ελλάδα
29 Νοεμβρίου 2022
Η Καλαμάτα στο «Δίκτυο συνεργασίας για την κλιματική ουδετερότητα των πόλεων της Ελλάδας & της Κύπρου»
29 Νοεμβρίου 2022
Show all

Ενεργειακό κόστος και υποστελέχωση των ΔΕΥΑ στο επίκεντρο της γενικής συνέλευσης της ΕΔΕΥΑ

Το ενεργειακό κόστος των ΔΕΥΑ και η υποστελέχωση των επιχειρήσεων είναι τα δύο θέματα που θα απασχολήσουν την 32η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ) που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (Ξενοδοχείο «Τιτάνια») την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 με ώρα έναρξης 9.30.

Στη γενική συνέλευση θα πάρουν μέρος 300 περίπου εκπρόσωποι από τις 126 ΔΕΥΑ της χώρας μας (δήμαρχοι και πρόεδροι ΔΕΥΑ, καθώς και μέλη των Δ.Σ. των ΔΕΥΑ και στελέχη και υπηρεσιακοί παράγοντες των επιχειρήσεων).

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ θα αναφερθεί στο σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ΔΕΥΑ λόγω της αύξησης της τιμής του ρεύματος από τον Σεπτέμβριο του 2021 που εκτίναξε το ενεργειακό κόστος των επιχειρήσεων από 20% τον Αύγουστο του 2021 σε 40% σήμερα με αποτέλεσμα να μην είναι διαχειρίσιμο, αφού και οι επιδοτήσεις από την Πολιτεία είναι ανεπαρκείς.

Ο κ. Μαρινάκης θα αναφερθεί, επίσης, στις πρωτοβουλίες και το διεκδικητικό πλαίσιο της ΕΔΕΥΑ ώστε να γίνει διαχειρίσιμο το ενεργειακό κόστος , καθώς και στον ενεργειακό σχεδιασμό των ΔΕΥΑ για την «πράσινη» μετάβαση που όμως απαιτεί χρόνο, «χώρο» στο κορεσμένο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και την ανάλογη χρηματοδότηση.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΔΕΥΑ Απόστολος Καλογιάννης θα αναφερθεί στις προοπτικές και το μέλλον των ΔΕΥΑ δίνοντας έμφαση τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους.

Στη Γ.Σ. θα απευθύνουν χαιρετισμό ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης και ο γενικός γραμματέας Φυσικού περιβάλλοντος και Υδάτων Π. Βαρελίδης. Διαδικτυακό χαιρετισμό θα απευθύνει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερρακάκης. Επίσης, θα παραστούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Δ. Παπαστεργίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ, εκπρόσωποι των κομμάτων της Βουλής και η ηγεσία των Οργανισμών ‘Υδρευσης και Αποχέτευσης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ).

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εργασιών