Ενημέρωση από τον αντιδήμαρχο Νέας Ιωνίας, κ. Αριστείδη Χατζησαββίδη

Παραδόθηκε στην ΚΕΔΕ και το ΥΠΕΣ ο οδικός χάρτης για την νέα αντιπυρική περίοδο
12 Μαΐου 2020
Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή «Πράσινου Σημείου» στον Δήμο Νάουσας
12 Μαΐου 2020
Show all

Ενημέρωση από τον αντιδήμαρχο Νέας Ιωνίας, κ. Αριστείδη Χατζησαββίδη

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Νέας Ιωνίας, κ. Αριστείδης Χατζησαββίδης απάντησε και στην δεύτερη ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη που ηγείται ο πρώην δήμαρχος της πόλης, κ. Ηρακλής Γκότσης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία».

Αγαπητοί Συμπολίτες
Καλό αγωνιστικό, μαζικό, τεκμηριωμένο διεκδικητικό μήνα λόγω Μάη, να έχουμε, ευχήθηκα στη προηγούμενη ανακοίνωση μου.
Δυστυχώς περιορίστηκε η “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ” στο αγωνιστικό μέρος με ανακοινώσεις μόνο, με τίτλο “Διαπιστώσεις και κρίσιμα ερωτήματα προς τη δημοτική αρχή” Με τέτοιες διαπιστώσεις πήγε στην Αντιπολίτευση.
Παρ’ όλα αυτά με αυτές τις ανακοινώσεις των Παρατάξεων δίνεται η δυνατότητα σε όσους τις μελετούν να βγάζουν χρήσιμα και ασφαλή συμπεράσματα.
Η Αντιπολίτευση είναι κατοχυρωμένος ουσιαστικός θεσμός της Δημοκρατίας και συμβάλλει με την κριτική και τις προτάσεις της στη βελτίωση των αποφάσεων της Δημοτικής Αρχής προς όφελος της Ποιότητας Ζωής στην πόλη μας.
Αυτό προϋποθέτει σεβασμό στη Δημοκρατία, στη διαφορετική τεκμηριωμένη άποψη, στην απαρέγκλιτη τήρηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και στο θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει.
Αλήθεια πιστεύετε πως είναι παραγωγική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου όταν ο επικεφαλής σας κ. Γκότσης 13 χρόνια Δήμαρχος, η κ. Κατημερζή που διαλαλεί την προϊστορία της, η κ. Αθυμαρήτου που διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και άλλα ΣΤΕΛΈΧΗ του Δημοτικού Συμβουλίου, όχι μόνο της Παράταξης σας, που παίρνουν αυθαίρετα τον λόγο, διακόπτουν τους ομιλητές, επειδή δεν τους αρέσουν οι τοποθετήσεις τους, ή γιατί επιδιώκουν το μπάχαλο του κορυφαίου θεσμού στην πόλη μας;
Για την Κατασκήνωση που επανέρχεστε μετά τις απαράδεκτες τοποθετήσεις συγκεκριμένων μελών σας, που αδιαφορούσαν για το πρώτιστο αγαθό, την υγεία και ασφάλεια των μαθητών, επαναλαμβάνω την θέση του κ. Τσίπρα στη Βουλή να μην ανοίξουν τα Δημοτικά Σχολεία. Η εφημερίδα του πολιτικού σας φορέα ΑΥΓΗ της Κυριακής 10/5/20 έχει τίτλο “Παιχνίδια με ρίσκο και πειραματόζωα μαθητές και εκπαιδευτικούς”.
Ο κ. Τσιόρδας που ρωτήθηκε την Παρασκευή 8/5/20 για τούτο το θέμα, είπε πως μπορεί να απαντήσει σήμερα Δευτέρα 11/5, ενώ εσείς κάνατε σπέκουλα για το αν θα προλάβουμε να την προετοιμάσουμε και αν θα φτάσουν τα χρήματα που αναμορφώθηκαν στη 1η υποχρεωτική διαδικασία του προϋπολογισμού.
Αλήθεια θα φέρετε αντιρρήσεις στις αποφάσεις που θα χρειαστεί να πάρουμε ως Οικονομική Επιτροπή, αν τελικά αποφασιστεί να λειτουργήσει;

Δύο παρατηρήσεις ως επισήμανση και για διάλογο που προκαλώ όποτε θέλετε.
1η. Την διαχείριση της κατασκήνωσης ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής την άσκησε μόνο ο κ. Κολμανιώτης, όταν η “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ” είχε πρόσφατο πολιτικό περιεχόμενο και την παρέδωσε το 2012 με κόστος λειτουργίας 220. 000 ευρώ. Κανένας άλλος από τους επόμενους Αντιδημάρχους Κοινωνικής Πολιτικής δεν πήρε ως εδικαιούτο εκ του Νόμου, αυτή την αρμοδιότητα.
2η. Μετά ανέλαβε την κατασκήνωση η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Κατημερτζή γιατί άραγε; μέχρι που έσκασε η κακοδιαχείριση στην παιδεία το Καλοκαίρι του 2016. Ο κ. Γκότσης και μετά την παραίτηση της, δεν την έδωσε σε άλλον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής όπως αρμόζει, αλλά την κράτησε για τον εαυτό του, όμως επί της ουσίας την διαχειριζότανε η αντ’ αυτού που είναι η κ. Κατημερζή. Το ετήσιο κόστος παρακαλώ προσέξτε πως εξελίχθηκε, το 2014 σε 243.124,08 ευρώ, το 2015 σε 287.830,30 ευρώ, το 2016 σε 277.429,63 ευρώ, το 2017 σε 289. 227,06, και το 2018 σε 289.566,48.
Έχω επισημάνει και δεν γνωρίζω πόσοι δημοτικοί σύμβουλοι, το καταλαβαίνουν αυτό, ότι ο φετινός προϋπολογισμός είναι προϊόν της οικονομικής διαχείρισης των δύο προηγούμενων ετών, γιατί οι μνημονιακοί νόμοι όλων των Κυβερνήσεων έτσι καθ’ υπόδειξη ξένων κέντρων τους ψήφισαν. Για τον λόγο αυτό οι Κοινωνικές Υπηρεσίες εισηγήθηκαν και ψηφίσαμε το ίδιο ποσό των 290.000 ευρώ για την Κατασκήνωση στο προϋπολογισμό.
Με απόλυτη σιγουριά, σας βεβαιώνω πως με την διαφανή διαχείριση που κάνουμε, θα περισσέψουν χρήματα έφ’ όσον επιτρέψουν οι αρμόδιοι φορείς της πολιτείας τη λειτουργία της κατασκήνωσης με πρώτιστο μέλημα την εξασφάλιση της υγείας των κατασκηνωτών.
Όσον αφορά τα άλλα φαιδρά, που επικαλείστε και ρωτάτε εμένα για την ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) και την ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής), επειδή είμαι αντιπρόσωπος, όταν ο επικεφαλής σας διετέλεσε Πρόεδρος της ΠΕΔΑ και μάλιστα λαμβάνοντας παράνομη αντιμισθία, δεν χρειάζεται να σας απαντήσω, οφείλεται να ρωτήσετε τον κ. Γκότση και να κάνετε την αυτοκριτική σας.
Δεν υπάρχει επίσης λόγος να ξαναεπισημάνω τις “δύσπεπτες” ευκαιριακές και απαράδεκτες δικαιολογίες για την συνολική απουσία της παράταξης σας στην κορυφαία διαδικασία συζήτησης του προϋπολογισμού, που επισημάνθηκε και από τον κ. Μανούρη.
Σε ότι αφορά την προετοιμασία μας για την έναρξη λειτουργίας των σχολείων, έχουμε αποφασίσει οι Σχολικές Επιτροπές να προβούν σε όλες τις απαραίτητες, ενέργειες που απαιτούνται με δέσμευση της Δημοτική Αρχής, να καλυφθεί όλο το ποσό με επιχορήγηση από το Δήμο.
Τέλος αγαπητοί συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, στα περί πολιτικού πολιτισμού, οφείλεται να παραδεχθείτε, γιατί έτσι είναι, ότι με πολύ προσοχή και σεβασμό παρακολουθώ, όλους ανεξαιρέτως τους ομιλητές, δεν διέκοψα ποτέ κανέναν, τηρώ κατά γράμμα τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου που ομόφωνα ψηφίστηκε, είμαι ευγενής και λάτρης της Δημοκρατίας, αλλά και ακριβοδίκαιος, στους χαρακτηρισμούς που προσδιορίζουν πράξεις απειλών, τραμπούκων, υβριστών , καιροσκόπων, τυχοδιωκτών που μπαχολοποιούν το κορυφαίο θεσμό της πόλης μας, που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.

Φαίνεται πως δεν σας ενοχλούν οι πράξεις αλλά οι λέξεις!!!!!
Σήμερα που γίνεται το Δημοτικό Συμβούλιο, μένει να αποδείξετε εσείς τουλάχιστον, αν πραγματικά εννοείτε αυτά που επικαλείστε με την ανακοίνωσή σας, για παραγωγικά Δημοτικά Συμβούλια.
ΊΔΩΜΕΝ!!!!
Με απεριόριστη εκτίμηση στη παραγωγική, αναπτυξιακή, δημοκρατική, θεσμική λειτουργία του υπέρτατου θεσμού που είναι το Δ.Σ. και αποφασίζει προς όφελος των κατοίκων.»