Ενισχύθηκε η πολιτική προστασία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Γαλάτσι: Σημαντικές καθυστερήσεις στο έργο του Μετρό
11 Ιουλίου 2023
Κοινό «μέτωπο» κατά της κεραίας στο χώρο του ΟΣΕ Αγίου Στεφάνου
11 Ιουλίου 2023
Show all

Ενισχύθηκε η πολιτική προστασία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Ένα πρωτοποριακό όχημα βαρέως τύπου (4χ4) εντάχθηκε στο στόλο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης προκειμένου να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματική η αντιμετώπιση των ακραίων φυσικών φαινομένων στην πόλη μας.
Πρόκειται για ένα όχημα πολλαπλών ρόλων, μοναδικής σχεδίασης το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως πυροσβεστικό, εκχιονιστικό, από-παγοποιητικό ρίχνοντας αλάτι, προκειμένου να αποφευχθούν συνθήκες παγετού στους δρόμους και αναρροφητικό ώστε να μαζεύει στον ειδικό κάδο, πευκοβελόνες και άλλα εύφλεκτα δασικά υλικά κατά την θερινή περίοδο.
Οι προδιαγραφές του οχήματος και τα μοναδικά του χαρακτηριστικά σχεδιάστηκαν από το τμήμα πολιτικής προστασίας του Δήμου μας και δόθηκαν για ειδική κατασκευή με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα όχημα μοναδικής σχεδίασης στην Ελλάδα.
Ο δήμος ευχαρίστησε θερμά τον κάτοικο της περιοχής, αξιότιμο κ. Αζίζ Συριάνι, ο οποίος μέσω δωρεάς, κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος της αξίας του οχήματος, ενώ το υπόλοιπο μέρος καλύφθηκε από δημοτικούς πόρους.
“Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης συνεχίζει εντατικά να ενισχύει την Πολιτική Προστασία του Δήμου μας και δεν εφησυχάζουμε ποτέ στην προσπάθεια μας να αντιμετωπίζουμε τα ακραία φυσικά φαινόμενα, τα οποία, συνέπεια της κλιματικής αλλαγής, εκδηλώνονται συχνότερα και με μεγαλύτερη ένταση”, συμπλήρωσε η διοίκηση.