Εντατικοποίηση ελέγχων, προσλήψεις 8μηνιτών για την πανδημία και προμήθεια υλικού για δωρεά στο ΕΣΥ, ζητά ο ΥΠΕΣ

Θεσσαλονίκη: Παραμένει ο κίνδυνος νέας κατάρρευσης της λίμνης Κορώνειας
2 Νοεμβρίου 2020
Μέτρα οικονομικής ανακούφισης των πληττόμενων επιχειρήσεων από το δήμο Αθηναίων
3 Νοεμβρίου 2020
Show all

Εντατικοποίηση ελέγχων, προσλήψεις 8μηνιτών για την πανδημία και προμήθεια υλικού για δωρεά στο ΕΣΥ, ζητά ο ΥΠΕΣ

Την αυστηριοποίηση των ελέγχων από τις υπηρεσίες των περιφερειών σε όλη τη χώρα με σκοπό την πλήρη εφαρμογή των μέτρων που έχουν ληφθεί ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους περιφερειάρχες και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου.

Παράλληλα ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών τις επόμενες ημέρες θεσμοθετεί τη δυνατότητα οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες να μπορούν να προσλάβουν άμεσα, με 8μηνες συμβάσεις, προσωπικό για να συμβάλει στον αγώνα κατά του κορονοϊού, από προσωπικό καθαριότητας έως ιατρικό προσωπικό.

Επίσης θα μπορούν να κάνουν άμεσα προμήθειες υλικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας και να προχωρήσουν άμεσα σε προμήθεια υγειονομικού υλικού προκειμένου να κάνουν δωρεές στο σύστημα υγείας.

Η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει επίσης παράταση του καθεστώτος της διοικητικής υποστήριξης για ένα ακόμα έτος (αφορά και τις πολεοδομίες).

Ο κ. Θεοδωρικάκος απευθυνόμενος στους περιφερειάρχες και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, τόνισε ότι το υπουργείο Εσωτερικών διευκολύνει με νέα μέτρα και ρυθμίσεις την Αυτοδιοίκηση, ώστε να μπορέσει να συμβάλλει στη μάχη ενάντια στην πανδημία.

«Ανταποκρινόμαστε θετικά στα αντίστοιχα αιτήματα για πρόσθετο προσωπικό που θα συμβάλλει στους ελέγχους και σε όλες τις αναγκαίες δράσεις δίπλα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η Αυτοδιοίκηση είναι μια μεγάλη εφεδρεία σε αυτόν το δύσκολο αγώνα για να δώσει νέα δύναμη στην κοινωνία», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη εκτός του υπουργού Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκου και του υφυπουργού Θ. Λιβάνιου μετείχαν και οι περιφερειάρχες: Απ. Τζιτζικώστας, πρόεδρος Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γ. Πατούλης, περιφερειάρχης Αττικής, Χρ. Μέτιος, περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Ν. Φαρμάκης, περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Ρ. Κράτσα, περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Π. Νίκας, περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Φ. Σπανός, περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Γ. Κασαπίδης, περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Αλ. Καχριμάνης, περιφερειάρχης Ηπείρου, Κ. Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κ. Μουτζούρης, περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Στ. Αρναουτάκης, περιφερειάρχης Κρήτης και Γ. Χατζημάρκου, περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου. Εκ μέρους του προεδρείου της ΚΕΔΕ, στην τηλεδιάσκεψη μετείχε ο πρόεδρός της, δήμαρχος Τρικκαίων Δ. Παπαστεργίου.