Εξοπλισμός εθελοντικών ομάδων και Πυροσβεστικής από το δήμο Φλώρινας

Συναντίληψη για το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και μεταρρυθμίσεις στην Αυτοδιοίκηση
23 Ιουλίου 2020
Έναρξη εγγραφών παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ του δήμου Νικολάου Σκουφά
23 Ιουλίου 2020
Show all

Εξοπλισμός εθελοντικών ομάδων και Πυροσβεστικής από το δήμο Φλώρινας

Ατομικό και ομαδικό εξοπλισμό, για ενίσχυση του έργου εθελοντικών ομάδων σε δράσεις πυροπροστασίας, στο πλαίσιο ενίσχυσης εθελοντικών δράσεων σε επίπεδο ΟΤΑ Α’ βαθμού, παραχώρησε ο Δήμος Φλώρινας.

Ταυτόχρονα παραχώρησε προς χρήση αδιάβροχους φακούς LED επαναφορτιζόμενους στο πλαίσιο ενίσχυσης του έργου της, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Φλώρινας.

Τον εξοπλισμό παρέδωσε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, ο οποίος τόνισε πως «θα συνδράμει σημαντικά στην ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών στον Δήμο Φλώρινας» και εξήρε το έργο και την κοινωνική προσφορά τόσο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όσο και των εθελοντικών ομάδων.

Ο εξοπλισμός που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Φλώρινας – προς χρήση – στην εθελοντική ομάδα Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας – Εθελοντική Ειδική Διασωστική Ομάδα Πολλαπλών Αποστολών (Ε.Δ.Ο.Π.Α.) αποτελείται από:

Αντιπυρικές στολές δασοπυρόσβεσης,
Γάντια δασοπυρόσβεσης,
Επινώτιους πυροσβεστήρες 20 L,
Αδιάβροχους φακούς LED επαναφορτιζόμενους,
Ατομικά Φαρμακεία Α’ Βοηθειών,
Φτέρες κατάσβεσης,
Τσεκούρια χειρός,
Αξίνες πυροσβέστη,
Εργαλεία τύπου Gorgui,
Κράνη ασφαλείας για εργασίες σε ύψος και διάσωση,
SET αερονάρθηκες,
Κουβέρτες διάσωσης,
Παλμικό οξύμετρο δαχτύλου,
Ασύρματους πομποδέκτες,
Iμάντες ίσχαιμης περίδεσης,
Aσκούς αναζωογόνησης,
Κράνος Δασοπυρόσβεσης,
Αυτόματο φορητό απινιδωτή (AED),
Σακίδια πλάτης μεταφοράς ατομικού εξοπλισμού δασοπυρόσβεσης κ.ά.
Ο εν λόγω εξοπλισμός θα χρησιμοποιείται ιδιαίτερα κατά την αντιπυρική περίοδο και θα συνεισφέρει στη βελτίωση των δυνατοτήτων σε θέματα αντιμετώπισης πυρκαγιών τις πρώτες κρίσιμες ώρες και πριν αυτά εξελιχθούν σε φυσικές καταστροφές. Θα βοηθήσει στην κάλυψη αναγκών πρόληψης φυσικών καταστροφών, προστασίας του περιβάλλοντος, πυροπροστασίας και ενίσχυσης της πολιτικής προστασίας του Δήμου.

Στόχος είναι η πληρέστερη εξασφάλιση ατομικής προστασίας, τεχνικής και ιατρικής προνοσοκομειακής υποδομής για το εμπλεκόμενο εθελοντικό προσωπικό ώστε να καταστεί – επανδρώνοντας το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου – μία πλήρως αξιόμαχη μονάδα δασοπυρόσβεσης και διάσωσης που θα εκτελεί συνοδευτικό ρόλο στο έργο της Πυροσβεστική υπηρεσίας.

Η χρηματοδότηση της προμήθειας των υλικών έγινε από Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους Παρελθόντων Ετών (ΠΟΕ) για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας.