Εξώδικο δήμου Καλλιθέας σε εταιρεία παροχής ενέργειας για μη απόδοση εισπραχθέντων δημοτικών φόρων και τελών

Διήμερο κινηματογραφικών εκδηλώσεων στη Λέρο
30 Μαρτίου 2022
Παρουσίαση εμβληματικών έργων της Περιφέρειας Αττικής
30 Μαρτίου 2022
Show all

Εξώδικο δήμου Καλλιθέας σε εταιρεία παροχής ενέργειας για μη απόδοση εισπραχθέντων δημοτικών φόρων και τελών

Ο δήμος Καλλιθέας απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία- δήλωση σε ιδιωτική εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να καταβληθούν άμεσα οφειλόμενα ποσά ύψους 305.000 ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε δημοτικά τέλη καθαριότητας, φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων και τέλος ακίνητης περιουσίας που εισπράχθηκαν για λογαριασμό του δήμου από την εν λόγω εταιρία για διάστημα ενός έτους, ήτοι από τον Δεκέμβριο 2020 έως τον Δεκέμβριο 2021.

Το εξώδικό απεστάλη από τη δημοτική αρχή προκειμένου να αντιμετωπιστεί η παρελκυστική και παράνομη τακτική καθυστέρησης καταβολής των εισπραχθέντων.

Στην περίπτωση που η εταιρεία δεν ανταποκριθεί στην υποχρέωσή της, ο δήμος δηλώνει πως θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε υποβολή έγκλησης κατά της εταιρείας και θα διεκδικήσει κάθε οφειλόμενο ποσό πλέον των νομίμων τόκων.

Σημειώνεται ότι κατά το παρελθόν ο δήμος αντιμετώπιση ανάλογη τακτική, άσκησε ποινική δίωξη κατά των νόμιμων εκπροσώπων εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, οι μεν καταδικάστηκαν ο δε δήμος εισέπραξε πάνω από 500.000 ευρώ.