Επαναλειτουργεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής

Εξ αποστάσεως η κατάθεση δικαιολογητικών στη ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης για το κοινωνικό τιμολόγιο
1 Σεπτεμβρίου 2020
Δήμος Χαλκιδέων: Συνάντηση της Δημάρχου Χαλκιδέων με τους νέους διευθυντές 1οβάθμιας και 2οβάθμιας εκπαίδευσης
1 Σεπτεμβρίου 2020
Show all

Επαναλειτουργεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής επαναλειτουργεί από αύριο Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020, στο ιστορικό κτήριο της Τσανακλείου.

Σημειώνεται ότι είναι διαθέσιμος ο νέος Ηλεκτρονικός Κατάλογος της Βιβλιοθήκης μέσω της υπηρεσίας openABEKT του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (EKT), στη διεύθυνση: https://komotinilib.openabekt.gr/. Τον σχετικό σύνδεσμο μπορούν να τον ακολουθούν και από την ιστοσελίδα του Δήμου Κομοτηνής: www.komotini.gr.

Οι αναγνώστες μπορούν, πλέον, να πλοηγούνται και να αναζητούν τα βιβλία που επιθυμούν στο σύνολο του περιεχομένου της Βιβλιοθήκης..

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα εξυπηρέτησης των αναγνωστών της. Με στόχο την προώθηση της ανάγνωσης, τη διαχείριση της γνώσης, τη διαφύλαξη, ανάδειξη και προβολή της τοπικής πολιτισμικής παράδοσης, τη στήριξη της εκπαιδευτικής πράξης και την εξυπηρέτηση χρηστών με τη χρήση νέων μέσων, αλλά και με γνώμονα τη διαφύλαξη του αγαθού της Δημόσιας Υγείας και την ασφάλεια των πολιτών και εργαζομένων, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, ακολουθεί τον παρακάτω τρόπο λειτουργίας:

Νέο ωράριο λειτουργίας προς το κοινό:
Δευτέρα – Παρασκευή 8:00-14:30 & 18:00-20:00 εκτός Τετάρτης

Κατά την προσέλευση του κοινού είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.
Η χρήση γαντιών είναι υποχρεωτική, εφόσον περιηγείστε στις συλλογές της Βιβλιοθήκης.
Κατά την είσοδό στον χώρο της Βιβλιοθήκης είναι υποχρεωτική η χρήση αντισηπτικού υγρού, που βρίσκεται στην είσοδο.
Καθ’ όληn τη διάρκεια της συνδιαλλαγής σας απαιτείται η τήρηση απόστασης τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ σας, καθώς και με το προσωπικό της Βιβλιοθήκης.
Παρακαλούμε για την προστασία και ασφάλεια όλων να τηρούνται οι συστάσεις των αρχών, των ειδικών και των υπαλλήλων, ώστε να συμβάλουμε όλοι μας στη δυνατή και απρόσκοπτη λειτουργία της Βιβλιοθήκης και στην άρτια εξυπηρέτησή σας (χρήση αντισηπτικού και υγιεινή των χεριών στην είσοδο/έξοδο, τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου, χρήση μάσκας και γαντιών).
Λειτουργία Δανειστικού τμήματος: δυνατότητα εξυπηρέτησης μέχρι 5 ατόμων τη φορά. Το δικαίωμα δανεισμού είναι 3 τεκμήρια για 15 ημέρες, με δικαίωμα ανανέωσης για άλλες 15 ημέρες (δυνατότητα τηλεφωνικής ανανέωσης).
Επίσης, μέσω της χρήσης του νέου Ηλεκτρονικού Καταλόγου της Βιβλιοθήκης (https://komotinilib.openabekt.gr/) οι χρήστες μπορούν να αναζητούν τα βιβλία που επιθυμούν και στη συνέχεια να πραγματοποιούν τηλεφωνική κράτηση –2 αντίτυπα για 24 ώρες – (τηλ. 2531022589).
Τα βιβλία που επιστρέφονται θα κρατούνται σε καραντίνα, σε ξεχωριστό χώρο για 72 ώρες. Δεν επιτρέπεται η χρήση του υλικού από άλλον αναγνώστη, χωρίς τη μεσολάβηση του ασφαλούς χρόνου καραντίνας του υλικού (72 ώρες).
Για έκδοση κάρτας θα απευθύνεστε στο δανειστικό τμήμα, στον ισόγειο χώρο της Βιβλιοθήκης.