Επαρκή στελέχωση με γιατρούς και νοσηλευτές όλων των μονάδων υγείας ζητά η ΠΕΔ Κρήτης

Πάτρα: Στην κατασκευή πεζοδρομίων μήκους άνω των 40 χλμ προχωρά ο Δήμος
16 Οκτωβρίου 2023
Λάρισα: Λειτουργία απογευματινής ζώνης των παιδικών σταθμών του Δήμου
16 Οκτωβρίου 2023
Show all

Επαρκή στελέχωση με γιατρούς και νοσηλευτές όλων των μονάδων υγείας ζητά η ΠΕΔ Κρήτης

Επαρκή στελέχωση με γιατρούς και νοσηλευτές όλων των μονάδων υγείας ζητά η ΠΕΔ Κρήτης

Τη μεγάλη ανησυχία εξέφρασε η ΠΕΔ Κρήτης για την απογοητευτική υποβάθμιση του τομέα της δημόσιας Υγείας στο νησί, προς τον υπουργό Υγείας Μιχ. Χρυσοχοΐδη, με επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης και ο γραμματέας Γιάννης Μαλανδράκης.
Όπως τονίζεται στο έγγραφο, “οι τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της υγείας στο νησί μας, έχουν προβληματίσει σοβαρά την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης”, αφού “οι Υγειονομικές Μονάδες της Κρήτης που οφείλουν και υποχρεούνται να προσφέρουν επαρκείς αλλά και ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες, για το πολυτιμότερο ανθρώπινο αγαθό – την Υγεία – βρίσκονται σήμερα σε κατάσταση λειτουργικής αδυναμίας”.
Στο έγγραφο της ΠΕΔ Κρήτης ζητείται η επαρκής στελέχωση όλων των Μονάδων Υγείας με την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, για την κανονική και εύρυθμη λειτουργία τους.
Όπως υπογραμμίζουν στην επιστολή τους “ η αποκατάσταση της κανονικότητας στην λειτουργία του Βενιζέλειου Νοσοκομείου ιδιαίτερα, άλλα και των άλλων μονάδων υγείας της Κρήτης που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, δεν επιδέχονται πλέον καμία περαιτέρω αναβολή”.
Παράλληλα αναφέρουν ότι “η ΠΕΔ Κρήτης υιοθετεί το Παγκρήτιο αίτημα για ουσιαστικές παρεμβάσεις στον χώρο της Υγείας, συμπαρίσταται δε στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στον χώρο αυτό και εκφράζει την αγωνία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και της Κοινωνίας για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε όλα τα επίπεδα. Θεωρούμε συνεπώς απαραίτητη και ζητάμε την άμεση παρέμβαση σας, ώστε να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα ομαλοποιήσουν την κατάσταση στο χώρο της Υγείας και θα επιτρέψουν την εύρυθμη λειτουργία όλων των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας του νησιού”.
Τέλος, η ΠΕΔ Κρήτης τονίζει ότι “δεν πρέπει να λησμονείται, ότι η Υγεία αποτελεί Αγαθό αλλά και Δικαίωμα για τους Πολίτες”.
Σημειώνεται επίσης ότι ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης, εκτός από την επιστολή, είχε και προσωπική τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Υγείας Μιχ. Χρυσοχοΐδη, με τον οποίο συζήτησαν εκτενώς γύρω από τα σημερινά σοβαρά προβλήματα της Δημόσιας Υγείας.