Επελέγησαν οι μαθητές/τριες για το κοινωνικό φροντιστήριο δήμου Τρικκαίων

Δήμος Νίκαιας -Ρέντη: Με ραντεβού οι εγγραφές για την αθλητική περίοδο
28 Αυγούστου 2020
Αναβάλλει το άνοιγμα των παιδικών σταθμών ο δήμος Κηφισιάς
28 Αυγούστου 2020
Show all

Επελέγησαν οι μαθητές/τριες για το κοινωνικό φροντιστήριο δήμου Τρικκαίων

Με την επιλογή των δικαιούχων για ένταξη στο Κοινωνικό Φροντιστήριο δήμου Τρικκαίων, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της κοινωνικής δράσης του δήμου. Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Α. Αναστασίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστών Ν. Τρικάλων Β. Γκούμας και η προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας της Δ/νσης Παιδείας Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου, Β. Αντωνιάδου, επέλεξαν τους μαθητές και τις μαθήτριες βάσει των κριτηρίων που έθετε η προκήρυξη της δράσης (οικονομικά, κοινωνικά).
Η αξιολόγηση απέδειξε τη σημασία της προσφοράς των τρικαλινών φροντιστών που, μέσω του Συλλόγου τους, δίνουν τη δυνατότητα σε οικονομικά αδύναμους μαθητές/τριες να αποκτήσουν δωρεάν, περισσότερες γνώσεις στην προσπάθεια ενίσχυσης των διδακτικών αντικειμένων.

Η δράση του δήμου στοχεύει στην παροχή συνδρομής σε όσους/ες αδυνατούν να αντιμετωπίσουν συνέπειες της κρίσης. «Η 8η κατά σειρά χρονιά, κατά την οποία υλοποιείται το πρόγραμμα, αποδεικνύει, από τη μία το ενδιαφέρον των πολιτών, από την άλλη, τη σημασία της προσφοράς του Δήμου Τρικκαίων, τόνισε ο αντιδήμαρχος κ. Αναστασίου.
Το μόνο που απομένει πλέον, είναι η κατανομή των μαθητών/τριων ανά φροντιστήριο, με βάση τις δυνατότητες που κάθε ένα έχει δηλώσει ότι διαθέτει. Οι επιλεγέντες/είσες θα ειδοποιηθούν για την παρακολούθηση των μαθημάτων.