Επισπεύσθηκε η ενίσχυση με 1,75 εκατ. ευρώ 99 επιχειρήσεων που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές

Ταΐστρες για τα αδέσποτα του Δήμου Καρδίτσας
31 Μαρτίου 2020
Δήμοι: Ξεκίνησε πρόβλημα ρευστότητας – Ζητείται γενναία χρηματοδότηση από το ΥΠΕΣ
1 Απριλίου 2020
Show all

Επισπεύσθηκε η ενίσχυση με 1,75 εκατ. ευρώ 99 επιχειρήσεων που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές

Την επίσπευση των διαδικασιών για την οικονομική ενίσχυση 99 ακόμη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές όπως οι Δήμοι Μάνδρας – Ειδυλλίας, Μεγαρέων, Ραφήνας – Πικερμίου και Μαραθώνος και τώρα αντιμετωπίζουν και νέες δυσλειτουργίες, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την ενίσχυση των επιχειρήσεων αυτών ανέρχεται στο ποσό των 1,75 εκατ. Ευρώ ενώ η συνολική δημόσια δαπάνη, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης των 107 επιχειρήσεων που έχει εγκριθεί με προηγούμενη απόφαση, ανέρχεται σε 3,35 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για συγχρηματοδότηση από τους πόρους του ΠΕΠ Αττικής και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020 και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας 3, για την Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τη βελτίωση της ελκυστικότητας της Περιφέρειας Αττικής για προσέλκυση επενδύσεων και την προαγωγή της Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας.

Με αφορμή τη σχετική απόφαση ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για την άμεση ανταπόκριση και αναφερόμενος στους πληγέντες δήλωσε «Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό τους και θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε και στην ανακούφισή τους από τις «πληγές» που θα αφήσει η πανδημία».