Επιστολή του γγ του ΕΟΤ προς την Περιφ. Κρήτης για την κατάσταση του οδικού δικτύου Σταλός-Πλατανιάς

Παιδικό Πανεπιστήμιο για τους μαθητές της Αττικής από την Περιφέρεια, με απόφαση του Γ. Πατούλη
14 Ιανουαρίου 2020
Ν. Χαρδαλιάς: Θεσπίζονται Εθνικός Διοικητής και 13 Περιφερειακοί Συντονιστές για τη διαχείριση κρίσεων και φυσικών καταστροφών
14 Ιανουαρίου 2020
Show all

Επιστολή του γγ του ΕΟΤ προς την Περιφ. Κρήτης για την κατάσταση του οδικού δικτύου Σταλός-Πλατανιάς

Την αποκατάσταση του οδοστρώματος στο τμήμα Σταλός-Πλατανιάς της παλαιάς εθνικής οδού Χανίων-Κισάμου ζητάει, με επιστολή του προς την Περιφέρεια Κρήτης, ο γγ του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης.
Στην επιστολή του, την οποία κοινοποιεί και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο κ. Φραγκάκης τονίζει: «Η άθλια κατάσταση του δρόμου αποτελεί ευθεία δυσφήμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Μιας περιοχής όπου έχουν γίνει ιδιωτικές επενδύσεις εκατομμυρίων σε όλους τους τομείς του τουρισμού, στη διαμονή, την εστίαση, τις υπηρεσίες».
Παράλληλα, αναφέρει ότι παρά το ότι στο συγκεκριμένο τμήμα έχουν γίνει σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις, ωστόσο υπάρχει υστέρηση των δημοσίων επενδύσεων. «Δυστυχώς, το χάσμα μεταξύ των πολυδάπανων ιδιωτικών επενδύσεων που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια και των δημόσιων επενδύσεων στις υποδομές που δεν έχουν πραγματοποιηθεί αυξάνεται, αντί να μειώνεται. Το γεγονός αυτό αποδυναμώνει τις προσπάθειες για συνολική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, ειδικά σε ανεπτυγμένους προορισμούς όπως είναι τα Χανιά», σημειώνει ο κ. Φραγκάκης.
«Το οικονομικό κόστος της τεχνικής παρέμβασης που χρειάζεται να γίνει στην ΠΕΟ είναι μηδαμινό σε σχέση και με τα κονδύλια που έχουν διατεθεί στους ΟΤΑ για τις ζημιές του προηγούμενου χειμώνα και ακόμα πιο μικρό σε σχέση με τα συνολικά έσοδα που αποφέρει ο τουρισμός στην περιοχή και τον νομό. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι δυνατόν να περάσει άλλη μία τουριστική περίοδος χωρίς να βελτιωθεί η κατάσταση του οδοστρώματος», καταλήγει ο γγ του ΕΟΤ.