Εργασίες εκσυγχρονισμού των κτιριακών εγκαταστάσεων στο Ωδείο Αθηνών

Ανέγερση Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου στον Ασπρόπυργο
9 Απριλίου 2021
Και ο Ανδρέας Αδαμόπουλος με το Πράσινο Κίνημα
9 Απριλίου 2021
Show all

Εργασίες εκσυγχρονισμού των κτιριακών εγκαταστάσεων στο Ωδείο Αθηνών

Για την πορεία των εργασιών εκσυγχρονισμού των κτιριακών εγκαταστάσεων στο Ωδείο Αθηνών, που χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 συνολικού προϋπολογισμού 7 εκ. ευρώ, ενημερώθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στον χώρο του Ωδείου μαζί με την Υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη.
Παρόντες στην επίσκεψη ήταν επίσης ο Γ. Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δ. Σκάλκος, ο Πρόεδρος του Ωδείου Αθηνών Ν. Τσούχλος ο οποίος έκανε και την ξενάγηση στο εργοτάξιο, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης και υπηρεσιακά στελέχη όλων των εμπλεκόμενων φορέων υλοποίησης.
Το έργο αποπεράτωσης και εκσυγχρονισμού των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ωδείου Αθηνών, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής μέσω ΕΤΠΑ και εντάσσεται στον Θεματικό Στόχο «Προστασία Περιβάλλοντος – Φυσική και Πολιτιστική Κληρονομιά» στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 06 «Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στο Αστικό Περιβάλλον».
Πρόκειται για ένα έργο που εκκρεμούσε για δεκαετίες και τώρα με τη συνδρομή και της Περιφέρειας Αττικής, μπαίνει στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του.
Οι εργασίες προβλέπουν την αποπεράτωση του αμφιθεάτρου δυναμικότητας 600 θέσεων, μαζί με τους βοηθητικούς χώρους και του υπόγειου πειραματικού πολυχώρου τύπου black box δυναμικότητας 200 θέσεων, το οποίο θα μπορεί πρόσθετα να μετατρέπεται εύκολα σε 4 συνεδριακές αίθουσες με δυνατότητες συνένωσής τους. Παράλληλα προβλέπεται η αποπεράτωση των ευρύχωρων φουαγιέ και η διαμόρφωσή τους σε χώρους εκθέσεων ή κοινωνικών εκδηλώσεων, η μετατροπή του ισογείου προς την οδό Ρηγίλλης σε cafe και χώρο εστίασης για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών/χρηστών των χώρων του Ωδείου, η διαμόρφωση του β υπογείου της βόρειας πλευράς σε κέντρο μουσικής τεχνολογίας, χώρο υποστήριξης της νεανικής πολιτισμικής επιχειρηματικότητας και χώρο ανάπτυξης του distance learning στον τομέα της μουσικής εκπαίδευσης.
Επιπρόσθετα ο Περιφερειάρχης Αττικής, κατά την επίσκεψη του στο Ωδείο, υπέγραψε την τροποποιητική πράξη πρόσθετης χρηματοδότησης του έργου, ύψους 790.000 ευρώ, με στόχο τη ψηφιοποίηση και αρχειοθέτηση του πολύτιμου Ιστορικού Αρχείου του Ωδείου, ο όγκος του οποίου ανέρχεται σε 830.000 σελίδες.
Μετά το πέρας της επίσκεψης ακολούθησαν δηλώσεις από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, την Υπ. Πολιτισμού Λ. Μενδώνη και τον Υφ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γ. Τσακίρη.