Ευνοϊκότερη ρύθμιση οφειλών προς τους ΟΤΑ ζητά ο δήμαρχος Εορδαίας

Δελφοί: Παρεμβάσεις σε όλες της Δημοτικές Ενότητες στον τομέα της καθημερινότητας
4 Μαρτίου 2024
Πράξεις ύψους 5,9 εκατ. ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων
4 Μαρτίου 2024
Show all

Ευνοϊκότερη ρύθμιση οφειλών προς τους ΟΤΑ ζητά ο δήμαρχος Εορδαίας

Ευνοϊκότερη ρύθμιση οφειλών προς τους ΟΤΑ ζητά ο δήμαρχος Εορδαίας

Ευνοϊκότερη ρύθμιση οφειλών προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ζητά ο δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς, με επιστολή που απέστειλε προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο.

Με το αίτημα αυτό, το οποίο κοινοποιείται προς την ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) και τους Δήμους της χώρας, ζητείται ειδικότερα να νομοθετηθεί ευνοϊκότερη ρύθμιση των οφειλών των δημοτών προς τους ΟΤΑ με αύξηση του αριθμού των δόσεων και μείωση των ποσοστών των προσαυξήσεων, προκειμένου να δοθεί «ανάσα» σε πολύ πιεσμένους οικονομικά οφειλέτες και αφετέρου να αυξηθεί η εισπραξιμότητα των εσόδων των Δήμων.

Στην επιστολή του προς τον κ. Λιβάνιο, ο δήμαρχος Εορδαίας, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων, ότι: “Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου μας δέχονται συνεχώς αιτήματα από δημότες για ευνοϊκότερη ρύθμιση των οφειλών τους, με αύξηση του αριθμού των δόσεων και μείωση των ποσοστών των προσαυξήσεων, ενώ ταυτόχρονα, στόχος μας είναι η αύξηση της εισπραξιμότητας των εσόδων μας.
Προτείνεται, συνεπώς, η νομοθέτηση ρύθμισης οφειλών προς ΟΤΑ, σύμφωνα με την οποία ο μικρότερος αριθμός των δόσεων να επιφέρει αναλογικά μείωση του ποσοστού των προσαυξήσεων, ενώ παράλληλα, στην περίπτωση της εφάπαξ εξόφλησης, να υπάρχει πλήρης απαλλαγή από προσαυξήσεις”.