Ευρεία σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για την προετοιμασία του μηχανισμού ενόψει αντιπυρικής περιόδου 2021

Παπαστεργίου: Η κλιματική αλλαγή απαιτεί άμεση δράση
23 Μαρτίου 2021
Δήμος Παλαιού Φαλήρου: Δωρεάν μαθήματα διαδικτυακών και ψηφιακών ικανοτήτων με πιστοποίηση
23 Μαρτίου 2021
Show all

Ευρεία σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για την προετοιμασία του μηχανισμού ενόψει αντιπυρικής περιόδου 2021

Ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 23 Μαρτίου (09.00), στο κτίριο Φάρος της Πολιτικής Προστασίας υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδηκαι τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, για την καλύτερη προετοιμασία του μηχανισμού ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά την 1η Μαΐου (έως 31 Οκτωβρίου).

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιώργος-Μάριος Καραγιάννης, ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Θεοδόσιος Δημακογιάννης, καθώς και η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Αρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Υπαρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος.

Αντικείμενο της σύσκεψης θα αποτελέσει η επιχειρησιακή προετοιμασία του Πυροσβεστικού Σώματος και του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, με σκοπό να διασφαλιστεί η πλήρης ετοιμότητά τους με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου. Σε υπηρεσιακό επίπεδο, στη σύσκεψη θα μετέχει ακόμη ο Γενικός Διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου, στελέχη της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών της ΓΓΠΠ, καθώς και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.