Ευχαριστήρια επιστολή του περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου για την αποσυμφόρηση των νησιών

Τα γεύματα των απόρων και η οικονομική ενίσχυση των Δήμων στην τηλεδιάσκεψη του ΥΠΕΣ, με τον Γ. Πατούλη και τους δημάρχους
8 Απριλίου 2020
Ενίσχυση των δρομολογίων των πλοίων προς Αίγινα και Σαλαμίνα ζητά η αντιπεριφερειάρχης Νήσων
8 Απριλίου 2020
Show all

Ευχαριστήρια επιστολή του περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου για την αποσυμφόρηση των νησιών

Ευχαριστήρια επιστολή για την αποσυμφόρηση των νησιών το πρώτο τρίμηνο του 2020 απέστειλε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.
Στην επιστολή, την οποία έδωσε το υπουργείο στη δημοσιότητα, ο κ. Χατζημάρκος αναφέρεται στην αποσυμφόρηση των νησιών που πραγματοποιήθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2020, λέγοντας ότι «διαπιστώνουμε με ικανοποίηση την από πλευράς σας τήρηση των εξαγγελθέντων».
Προσθέτει, επίσης, ότι, η μείωση του αριθμού διαμενόντων στα ΚΥΤ Κω και Λέρου μαζί με την «επιπλέον αποσυμφόρηση που έλαβε χώρα στις 21 και 22 Μαρτίου με τη μεταφορά 744 ατόμων που είχαν εισέλθει έως τότε παράνομα στα νησιά Καστελόριζο, Ρόδο, Σύμη, Κω, Κάλυμνο και Λέρο, αποτελούν ένα επιτυχές πρώτο στάδιο μιας απολύτως επιβεβλημένης πορείας για τη στήριξη των νησιών που σήκωσαν το, δυσανάλογο σε σχέση με τις δυνάμεις τους, βάρος του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος».
Τέλος, ο περιφερειάρχης υπογραμμίζει ότι η συνέχιση της αποσυμφόρησης αποτελεί «εθνικά κρίσιμο στοχο» και δηλώνει ότι είναι στη διάθεση του υπουργού για να συμβάλει προς την κατεύθυνση αυτή.