Ηλεκτρονικές πληρωμές στον δήμο Ιωαννιτών

Έργα προσβασιμότητας σε 27 σχολικές μονάδες του Δήμου Μαλεβιζίου
11 Οκτωβρίου 2022
Συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων από τις Κοινωνικές Δομές Αγρινίου
11 Οκτωβρίου 2022
Show all

Ηλεκτρονικές πληρωμές στον δήμο Ιωαννιτών

Σε λειτουργία τίθεται το σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών στο δήμο Ιωαννιτών μέσω της πλατφόρμας Open1_EasyPay. Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου.

Την εκτενή παρουσίαση της πλατφόρμας και του τρόπου χρήσης έκαναν κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Φώτης Βάββας και ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Ευάγγελος Καρβούνης.

«Στόχος μας είναι, όταν ο πολίτης χρειάζεται κάτι από τον δήμο μας, η πρώτη του σκέψη να είναι «να μπω στην ιστοσελίδα του δήμου μας». Θέλουμε η ιστοσελίδα μας να είναι το ένα και μοναδικό ψηφιακό σημείο επαφής του πολίτη με τον δήμο μας και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε τόσο η δημοτική αρχή όσο και οι υπηρεσίες του δήμου, τις οποίες ευχαριστώ πολύ» τόνισε ο κ. Βάββας.

Η ηλεκτρονική υπηρεσία Open1_EasyPay, απευθύνεται σε φορείς που διαχειρίζονται οφειλές δημοσίου, κατά κανόνα σε δήμους. Πρόκειται για μία εξωστρεφή ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία προσφέρει στους οφειλέτες συνεχή ενημέρωση για τις οφειλές τους προς έναν ή περισσότερους δήμους, παρέχοντας τη δυνατότητα επιλεκτικής εξόφλησης.

Ο οφειλέτης, παρακολουθεί από την αρχική σελίδα της πλατφόρμας, τη σύνοψη των ανεξόφλητων υποχρεώσεών του, οι οποίες μπορεί να αφορούν έναν ή περισσότερους φορείς. Μέσω του Open1_EasyPay, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάλογα με το είδος οφειλής, τις οφειλές που επιθυμεί να πληρώσει ηλεκτρονικά. Το σύστημα καλύπτει την ηλεκτρονική πληρωμή για όλες τις Βεβαιωμένες και διακανονισμένες οφειλές, αλλά και τις αβεβαίωτες. Υπάρχει δυνατότητα αυτόματου υπολογισμού τυχόν προσαυξήσεων και κρατήσεων εσόδων. Ο αυτόματος υπολογισμός προσαυξήσεων, επιτυγχάνεται εφόσον δύναται τέτοια δυνατότητα από την άντληση στοιχείων που πραγματοποιείται από το σύστημα οικονομικής διαχείρισης του Φορέα.

Τέλος, η πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα πληρωμής οφειλών χωρίς εγγραφή, για πολίτες που επιθυμούν να πληρώσουν κάποιο έκτακτο έσοδο, όπως κλήση ΚΟΚ, εισιτήρια εκδηλώσεων κλπ.

Συνοψίζοντας, το σύστημα Open1_EasyPay προσφέρει στους πολίτες και τις επιχειρήσεις τις ακόλουθες λειτουργίες:

24ωρη υπηρεσία πληρωμής υποχρεώσεων διαθέσιμη από οπουδήποτε.
Άμεση ενημέρωση για τις βεβαιωμένες και αβεβαίωτες οφειλές σε πραγματικό χρόνο.
Ενημέρωση για τυχόν προσαυξήσεις στις εκπρόθεσμες οφειλές.
Δυνατότητα πληρωμής οφειλών με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, χωρίς να χρειάζονται κωδικοί web banking.
Δυνατότητα πληρωμής χωρίς εγγραφή, για έκτακτες συναλλαγές με τον φορέα.
Πλήρες ιστορικό των πληρωμών που πραγματοποιήθηκαν από την ηλεκτρονική υπηρεσία.
Αντίστοιχα για το φορέα, το Open1_EasyPay παρέχει:

Εξοικονόμηση χρόνου μέσα από τη μείωση της κίνησης του ταμείου και του φόρτου του τηλεφωνικού κέντρου.
24ωρο κανάλι είσπραξης οφειλών, το οποίο εν γένει συμβάλει στην αύξηση των εσόδων του φορέα και στην εξοικονόμηση πόρων του.
Ευέλικτη παραμετροποίηση στις οφειλές που επιθυμεί να ενεργοποιήσει την υπηρεσία.
Πλήρες ιστορικό των πληρωμών που πραγματοποιήθηκαν από την ηλεκτρονική υπηρεσία και αφορούν το φορέα.
Η πλατφόρμα Open1_EasyPay διασυνδέεται αυτόματα με το σύστημα Οικονομικής Διαχείρισης του δήμου, για την ενημέρωση των οφειλετών σε πραγματικό χρόνο αλλά και για να απλοποιήσει τις διαδικασίες του ταμείου.