Ηράκλειο Αττικής: Διάκριση Δήμου για την εξοικείωση των πολιτών με το ηλεκτρονικό περιβάλλον

Πάτρα: Δολιοφθορά στο δημοτικό φωτισμό από αγνώστους, σε περιοχές της πόλης
18 Μαρτίου 2022
Γλυφάδα: Οριζόντια μείωση 20% στα δημοτικά τέλη
18 Μαρτίου 2022
Show all

Ηράκλειο Αττικής: Διάκριση Δήμου για την εξοικείωση των πολιτών με το ηλεκτρονικό περιβάλλον

Με silver βραβείο στην ετήσια απονομή των Best City Awards 2022 βραβεύτηκε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για τα μαθήματα πλοήγησης και χρήσης επάνω στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες εξυπηρέτησης του δημόσιου τομέα που προσφέρει δωρεάν στους δημότες του μέσα από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του.

Συγκεκριμένα, τα τελευταία χρόνια το ΚΕΠ του Δήμου εξοικειώνει με το ηλεκτρονικό περιβάλλον όσους πολίτες δεν ξέρουν να χρησιμοποιούν ή θέλουν να μάθουν να χρησιμοποιούν καλύτερα πλατφόρμες όπως το gov.gr, το taxisnet, το myaade, ασφαλιστικών ταμείων και, φυσικά, το iraklio.gr του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ώστε να κάνουν πιο απλή την εξυπηρέτησή τους από το Δημόσιο, χωρίς ουρές, μετακινήσεις και ταλαιπωρία.

Οι υπάλληλοι του δημοτικού ΚΕΠ τους μαθαίνουν πώς μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους λογαριασμό και να εκμεταλλεύονται στην καθημερινότητά τους τις διάφορες εφαρμογές που προσφέρονται μέσα από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες εξυπηρέτησης. Όσοι Ηρακλειώτες θέλουν να συμμετέχουν στα μαθήματα μπορούν να κλείνουν ραντεβού καλώντας στα τηλέφωνα 2132000269 και 2132000191.

Για αυτή του την πρωτοβουλία ο Δήμος βραβεύτηκε στα φετινά Best City Awards στον άξονα Τεχνολογίες Πληροφορίας – Επικοινωνίας & Διακυβέρνηση αποσπώντας το ασημένιο βραβείο.