Ηράκλειο Αττικής: Ενεργειακή αναβάθμιση Κλειστού Γυμναστηρίου

Άρτα: Παρέμβαση δημάρχου για τις ελλείψεις σε στύλους ηλεκτροφωτισμού από την ΔΕΔΔΗΕ
30 Απριλίου 2020
Δήμος Βύρωνα: Αποκατάσταση κατεστραμμένης περίφραξης
30 Απριλίου 2020
Show all

Ηράκλειο Αττικής: Ενεργειακή αναβάθμιση Κλειστού Γυμναστηρίου

Την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου στην οδό Νίκου Καζαντζάκη ξεκινά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με χρηματοδότηση, από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα ενέκρινε την πρόταση του Δήμου και του διαθέτει περί τα 600.000 ευρώ προκειμένου να ανακαινιστεί το Κλειστό με νέα υλικά και εξοπλισμό που θα κάνουν το κτίριο αφενός ενεργειακά αποδοτικότερο, αφετέρου πιο φιλόξενο για αθλητές και επισκέπτες.

Μερικές από τις εργασίες που έχουν προγραμματιστεί είναι ο εκσυγχρονισμός του συστήματος ψύξης/θέρμανσης, η αντικατάσταση και η ενίσχυση της μόνωσης σε τοίχους, πόρτες και παράθυρα, η ανανέωση του εξοπλισμού του κ.α.

Το συνολικό κόστος του έργου είναι 628.000 ευρώ από τα οποία τα 600.000 χρηματοδοτούνται και τα 28.000 θα τα συνεσφέρει με ίδιους πόρους ο Δήμος.

«Δίνουμε συνέχεια στην εκστρατεία που έχουμε ξεκινήσει από την πρώτη κιόλας θητεία αυτής της δημοτικής αρχής για την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών κτιρίων της πόλης. Ξεκινήσαμε με τα σχολεία μας, έχοντας ολοκληρώσει τις σχετικές παρεμβάσεις σε μια σειρά από σχολικά κτίρια, συνεχίζοντας και αυτή τη χρονιά με το 3ο Δημοτικό και το 6ο Γυμνάσιο. Το Κλειστό Γυμναστήριο έρχεται να προστεθεί σε αυτή την καμπάνια, ένα αθλητικό κέντρο πολύτιμο για την πόλη το οποίο θα ετοιμαστεί για να γίνει πιο φιλικό στο περιβάλλον, πιο ζεστό – κυριολεκτικά και μεταφορικά – για όλους όσους το χρησιμοποιούν», το σχόλιο του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.