Ηράκλειο: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές του δήμου -Ξεκινά η χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης των πληγέντων

Σε τροχιά υλοποίησης η αποκατάσταση και επανάχρηση του Κανναβουργείου στην Έδεσσα
18 Οκτωβρίου 2022
Δήμος Αχαρνών: Σύγχρονο πάρκο και πρότυπη παιδική χαρά κατασκευάζεται στον Κόκκινο Μύλο
18 Οκτωβρίου 2022
Show all

Ηράκλειο: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές του δήμου -Ξεκινά η χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης των πληγέντων

Παρατείνεται για έξι μήνες η κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αλικαρνασσού και της 2ης Κοινότητας της Δημοτικής Ενότητας Δήμου Ηρακλείου, όπως αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Την παράταση ζήτησε ο Δήμος Ηρακλείου, καθώς το έργο της διαχείρισης των συνεπειών έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν από τις 20 έως τις 22 Οκτωβρίου 2020 στις εν λόγω περιοχές δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά και για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών από την πρόσφατη κακοκαιρία στις 15 Οκτωβρίου 2022. Η παράταση της κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ισχύει έως τις 20 Απριλίου 2023.

Επίσης σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου ξεκινά η διαδικασία χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης των πολιτών που επλήγησαν από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Αρμόδιο για τη συγκέντρωση και την αξιολόγηση των δικαιολογητικών είναι το Τμήμα Εφαρμογής Επιδοματικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μάχης Κρήτης και Ηφαίστου.

Πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο 2810311328