Η αναβάθμιση της νησιωτικότητας στο επίκεντρο της συνάντησης του Γ. Πατούλη με τον Γ. Πλακιωτάκη

«Λαϊκή Συσπείρωση»: Μηνυτήρια αναφορά για την υπάρχουσα και τη νέα χωματερή στη Φυλή
6 Φεβρουαρίου 2020
Σύσκεψη Τ. Θεοδωρικάκου – Ν. Χαρδαλιά για θέματα πολιτικής προστασίας
6 Φεβρουαρίου 2020
Show all

Η αναβάθμιση της νησιωτικότητας στο επίκεντρο της συνάντησης του Γ. Πατούλη με τον Γ. Πλακιωτάκη

Η ναυτιλία και η νησιωτικότητα αποτελούν βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής, τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, με αντικείμενο την ανάπτυξη δράσεων για την επίλυση μιας σειράς προβλημάτων.
Στις προτεραιότητές μας, τόνισε ο κ. Πατούλης είναι η ασφαλής μετακίνηση των πολιτών και η προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία, ενώ «απαιτείται η θεσμοθέτηση όρων και προϋποθέσεων για ζητήματα που αφορούν στην προσβασιμότητα και την ανάπτυξη των νησιών του Αργοσαρωνικού».
Ο υπουργός Γ. Πλακιωτάκης, ζήτησε από τα στελέχη του υπουργείου του να υπάρξει στενή επαφή με στελέχη της Περιφέρειας, προκειμένου να υλοποιηθεί μια σειρά από δράσεις και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επικειμένη ανάπτυξη κοινού τόπου συνεργασίας.
Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στο απόγευμα στο υπουργείο Ναυτιλίας, ο κ. Πατούλης αφού αναφέρθηκε στις μεγάλες επενδύσεις που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στο λιμάνι του Πειραιά, επισήμανε την αναγκαιότητα για μέριμνα ασφαλούς μετακίνησης και προσβασιμότητας κυρίως των ατόμων με κινητικά προβλήματα καθώς και αποσαφήνισης του θεσμικού πλαισίου που σχετίζεται με τις παραλίες, της τουριστικής και επιχειρηματικής χρήσης θαλάσσιων περιοχών.
Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να υλοποιηθούν καμπάνιες ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που αφορούν στην ασφαλή μετακίνηση, καθώς και δράσεις για την:

  • Εξασφάλιση της προσβασιμότητας των πολιτών με κινητικά προβλήματα στα πλοία
  • Βελτίωση της σηματοδότησης
  • Καθιέρωση του προγράμματος ανακύκλωσης και στα πλοία
  • Χρήση θαλάσσιων περιοχών που θα επιτρέπονται ιχθυοκαλλιέργειες
  • Βελτίωση του προγραμματισμού αφίξεων-αναχωρήσεων των πλοίων για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης στους πέριξ του λιμανιού δρόμους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χριστιάνα Καλογήρου, ο Γ.Γ. Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς Σταυρούλα Αντωνάκου, η αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βασιλική Θεοδωρακοπούλου -Μπόγρη, , o σύμβουλος οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Κίμων Λογοθέτης, ο Διευθυντής Λιμενικής Αστυνομίας πλοίαρχος Χ. Μαρουλάκης και ο Διευθυντής Επιτελικού Γραφείου Αρχηγού πλοίαρχος Μπότσης.