Η αναβάθμιση υποδομών του νησιού στο επίκεντρο συνάντηση Περιφερειάρχη Αττικής-Δημάρχου Αγκιστρίου

Ευφυής άρδευση για εξοικονόμηση νερού σε χώρους αστικού πρασίνου στον Δήμο Νάουσας
11 Απριλίου 2023
Σύσκεψη του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την Υπουργό Πολιτισμού και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
11 Απριλίου 2023
Show all

Η αναβάθμιση υποδομών του νησιού στο επίκεντρο συνάντηση Περιφερειάρχη Αττικής-Δημάρχου Αγκιστρίου

Οι δυνατότητες στήριξης απαραίτητων έργων για τον Δήμο Αγκιστρίου με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Αγκιστρίου Ι. Αθανασίου.

Κατά την συζήτηση ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την πορεία του έργου ανέγερσης νέου σχολείου στο Αγκίστρι που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, ενώ παράλληλα τέθηκαν και οι προοπτικές για χρηματοδότηση και άλλων έργων που αφορούν τόσο στην αναβάθμιση των υποδομών του νησιού όσο και την διευκόλυνση της καθημερινότητας των κατοίκων.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Στ. Βοϊδονικόλας, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων Πειραιά Στρ. Παγωτέλης και ο προϊστάμενος ΤΤΥΝΔ ΠΕ Νήσων Στ. Βεϊόγλου.

Ο περιφερειάρχης υπογράμμισε την βούληση της Περιφέρειας να στηρίξει με κάθε τρόπο τα νησιά της Αττικής, τα οποία, όπως είπε, αποτελούν την «ναυαρχίδα» του τουρισμού για την Αττική, επισημαίνοντας: «Τα νησιά μας, προετοιμάζονται και εφέτος να υποδεχθούν, όπως όλα δείχνουν, μια δυνατή τουριστική περίοδο. Η Περιφέρεια Αττικής, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του τουρισμού για την τοπική οικονομία, χρηματοδοτεί έργα που θα ενισχύσουν τις δυνατότητες του νησιού να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις των επισκεπτών, αλλά παράλληλα διευκολύνουν και την καθημερινότητα των μόνιμων κατοίκων».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος ευχαρίστησε την Περιφέρεια σημειώνοντας ότι το Αγκίστρι είναι ένας «παραδοσιακά κοσμοπολίτικος προορισμός με πολλές δυνατότητες συνεισφοράς στο τουριστικό κεφάλαιο και την οικονομία».