Η άνοδος του Πρασίνου Κινήματος στη Γαλλία “οδηγός” και για τη χώρα μας

Ασφαλής και αξιόπιστος τουριστικός προορισμός θα παραμείνει και φέτος η Ελλάδα
29 Ιουνίου 2020
Ψηφίστηκε, με αλλαγή, η παράταση προσαρμογής των παιδικών σταθμών
30 Ιουνίου 2020
Show all

Η άνοδος του Πρασίνου Κινήματος στη Γαλλία “οδηγός” και για τη χώρα μας

Οι δημοτικές εκλογές στη Γαλλία “σημαδεύτηκαν” από την ισχυρή άνοδο των Πράσινων, που επικράτησαν σε μεγάλες πόλεις της χώρας. Η Γαλλία είναι μια ακόμα χώρα στην Ευρώπη που το Πράσινο Κίνημα αυξάνει κατά πολύ τα ποσοστά του. 
Οι Πράσινοι είχαν την καλύτερη εκλογική τους βραδιά και πλέον δικαίως θα πρέπει να θεωρούνται ρυθμιστές της γαλλικής πολιτικής σκηνής.
Το Πράσινο Κίνημα χαιρετίζει με μεγάλη ικανοποίηση αυτήν την εξέλιξη και θεωρεί πως μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη για τη μετάβαση στην Πράσινη Οικονομία στην Ευρώπη. 
Συγκεκριμένα, μια σημαντική μερίδα των Γάλλων πολιτών επέλεξαν να κάνουν στροφή και να ακολουθήσουνε το «Σχέδιο της Πράσινης Ευημερίας» που προτείνουν οι Πράσινοι υποψήφιοι δήμαρχοι.
Το «Σχέδιο της Πράσινης Ευημερίας» είναι μια φιλοσοφία συμφιλίωσης και σεβασμού για το περιβάλλον και την ανθρώπινη ύπαρξη. Η βούληση να αντικαταστήσουμε τον ατομικισμό με την αλληλεγγύη, τον ανταγωνισμό με την συνεργασία, τις κοντόφθαλμες αποφάσεις με τον μακρόπνοο σχεδιασμό, το σύνολο των ατομικών συμφερόντων με το γενικό συμφέρον.
Αρχές δηλαδή, που πρεσβεύει το Πράσινο Κίνημα και έχει καταθέσει σε κάθε ευκαιρία. 
Ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά: «Τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα στη Γαλλία δίνουν δύναμη και ελπίδα σε όλους εμάς στο Πράσινο Κίνημα που έχουμε ταυτιστεί με το “Πράσινο” και την Οικολογία. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την ευημερία των πολλών πολιτών και όχι για μια δήθεν ανάπτυξη που συσσωρεύει χρήματα και εξουσία στους λίγους της ελίτ.  Σίγουρα, μετά την άνοδο όλων των πράσινων κομμάτων στην Ευρώπη, το πρώτο που σκεφτόμαστε είναι “γιατί όχι και εδώ;” Τα αποτελέσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές στη χώρα μας πριν περίπου ένα χρόνο έδωσαν στο Πράσινο Κίνημα ικανοποιητικά αποτελέσματα όμως πλέον, μετά την σπουδαία άνοδο των Πρασίνων στη Γαλλία και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ανεβάζει τον πήχη και για τη χώρα μας. Και το Πράσινο Κίνημα είναι εδώ για να τον περάσει ξανά, με έναν ισχυρό αυτόνομο Πράσινο ψηφοδέλτιο στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές και αν γίνουν»