Η Δημοτική Αρχή Πάτρας για την τραγωδία με την κατάρρευση της γέφυρας

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η δημοτική ενότητα της Νότιας Ρόδου
24 Ιουλίου 2023
Εικαστικές εκθέσεις στο Κάστρο της Χώρας Νάξου
24 Ιουλίου 2023
Show all

Η Δημοτική Αρχή Πάτρας για την τραγωδία με την κατάρρευση της γέφυρας

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας με ανακοίνωσή της αναφέρει πως από την πρώτη στιγμή της κατάρρευσης της γέφυρας στην περιμετρική της Πάτρας, έθεσε στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των σωστικών συνεργείων, τα μηχανήματα του Δήμου Πατρέων.

Ωστόσο χαρακτηρίζει το γεγονός ως «έγκλημα κράτους και εργοδοσίας».

«Το συγκεκριμένο τραγικό γεγονός, μόνο τυχαίο δεν είναι. Αυτή είναι η τακτική στην κατασκευή των δημόσιων έργων. Να εκτελούνται κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως ο καύσωνας που βιώνει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα, Κυριακή και χωρίς μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους.

Από την άλλη, σε μια εποχή άπειρων δυνατοτήτων, γέφυρες πέφτουν και άνθρωποι πεθαίνουν, γιατί περιμένουν να ζήσουν με σίδερα κατεδαφίσεων. Όσο και να εκθειάζουν οι κυβερνώντες την «ανάπτυξη» της χώρας, οι τραγωδίες και ο λαός τούς διαψεύδουν, επιβεβαιώνοντας καθημερινά και σε όλους τους τόνους, ότι η ανάπτυξή τους, αφορά τους λίγους και γίνεται σε βάρος των πολλών, σε βάρος του λαού, που πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση» αναφέρει χαρακτηριστικά η Δημοτική Αρχή.

Σήμερα η Δημοτική Αρχή συμμετείχε σύσσωμη στην συγκέντρωση της 24ωρης Παμπατραϊκής απεργίας που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.