Η Επιτροπή Ισότητας της ΚΕΔΕ στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Ηχηρό ΟΧΙ των πολιτών της Εύβοιας, στο «έγκλημα» των ανεμογεννητριών.
14 Νοεμβρίου 2022
Πράσινο Ταμείο: Στο 100% η απορρόφηση για αστικές αναπλάσεις και βιώσιμη κινητικότητα
14 Νοεμβρίου 2022
Show all

Η Επιτροπή Ισότητας της ΚΕΔΕ στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο

Αποτροπή φαινομένων έμφυλης βίας και συμμετοχή των γυναικών στα κοινά το μήνυμα που μετέφερε η Επιτροπή

Παρούσα στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο ήταν η ΚΕΔΕ, μέσω της Επιτροπής Ισότητας της Ένωσης, με στόχο να προαχθεί το μήνυμα αποτροπής της έμφυλης βίας και της στήριξης της συμμετοχής των γυναικών στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Η πρωτοβουλία της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΕ, τελούσε και υπό τη αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων ενώ η ενεργή παρουσία της Γενικής Γραμματέας Καλυψώς Γούλα, σηματοδοτεί την ουσιαστική στήριξή της στις δράσεις της Επιτροπής Ισότητας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Συμμετείχαν η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΕ Μαρία Κακαλή, δήμαρχος Αγ. Ευστρατίου, η δήμαρχος Αγ. Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας & δημοτική σύμβουλος Δήμου Λαρισσαίων, Ρένα Καραλαριώτου, η Ευαγγελία Σχοιναράκη, μέλος του ΔΣ δήμου Ηρακλείου, η Ρωξάνη Μπέη, μέλος του ΔΣ δήμου Αθηναίων, η Τίνα Καφατσάκη, μέλος ΔΣ δήμου Ζωγράφου, η Μαρία Ζάγκα, μέλος του ΔΣ δήμου Παλαιού Φαλήρου, η Σοφία Αλεστά, μέλος του ΔΣ δήμου Τρικκαίων, η Γιάννα Καλημέρη, μέλος ΔΣ δήμου Θέρμου, η Μαρία Κουσαθανά, μέλος του ΔΣ δήμου Μυκόνου, η Όλγα Χρήστου μέλος του ΔΣ δήμου Καρδίτσας, η Ασπασία Λουπάκη, μέλος του ΔΣ δήμου Πλατανιά και η Ειρήνη Κουνενάκη, μέλος του ΔΣ δήμου Παλλήνης.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης στέκονται αρωγοί σε δράσεις πρόληψης και αποτροπής φαινομένων έμφυλης βίας, ενώ παράλληλα ενθαρρύνουν τις γυναίκες να συμμετέχουν με ενεργό ρόλο στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.