Η ιστορία της πόλης με επιτραπέζια παιχνίδια από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ζωγράφου

Η καρδιά του ποδηλάτου και της ποδηλασίας χτυπάει στη Λάρισα
29 Μαΐου 2023
Εγκαταστάθηκαν τα Seatrac σε τρεις παραλίες του Δήμου Θηβαίων
29 Μαΐου 2023
Show all

Η ιστορία της πόλης με επιτραπέζια παιχνίδια από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ζωγράφου

Την ιστορία της πόλης με επιτραπέζια παιχνίδια, “έμαθαν”, στον δήμαρχο Βασίλη Θώδα, μαθητές και μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Ζωγράφου, που τον επισκέφθηκαν σήμερα στο γραφείο του.

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Ανακαλύπτω την πόλη μου παίζοντας», τα παιδιά σχεδίασαν και έφτιαξαν επιτραπέζια παιχνίδια όπως, τη «Ζωγραφούπολη», κάρτες ερωτήσεων σχετικά με την ιστορία της πόλης του Ζωγράφου και κάρτες ανταλλαγής με πληροφορίες. Επιπλέον έστησαν και ένα διαδικτυακό παιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» με ερωτήσεις, πάντα σχετικά με τον Δήμο τους.

Εντυπωσιακός είναι και ο διαδικτυακός οδηγός πόλης που έφτιαξαν. Τα παιδιά των τριών τάξεων του 1ου Γυμνασίου διαβάζουν την ιστορία σημαντικών κτηρίων και σημείων της πόλης του Ζωγράφου, ώστε οι επισκέπτες, αλλά και οι κάτοικοι να γνωρίσουν μέσω ηχητικών την ιστορία της πόλης.

Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η καθηγήτρια Φυσικής Ιωάννα Ντζιού με τη σημαντική συμβολή της Φιλολόγου Ιουλίας Καρύδη.

Ο Βασίλης Θώδας, μαζί με την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Αναστασία Μπότου, έπαιξε μαζί με τα παιδιά καλώντας τα να απαντήσουν στις ερωτήσεις που τα ίδια είχαν σχεδιάσει και μαζί περιηγήθηκαν μέσω του διαδραστικού χάρτη στην ιστορία τοπόσημων του Ζωγράφου και συνεχάρη τις μαθήτριες, τους μαθητές και τις υπεύθυνες καθηγήτριες για την πολύ ωραία δουλειά τους.