Η λειτουργία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης στο επίκεντρο της συνάντησης Βορίδη – Στυλιανίδη

Πατούλης – Πλεύρης: Ενίσχυση της πρόληψης υγείας με την Αυτοδιοίκηση σε κεντρικό ρόλο
22 Σεπτεμβρίου 2021
Μ. Βορίδης: “Αυτή είναι η τελευταία παράταση” για τις συμβάσεις covid στους ΟΤΑ
23 Σεπτεμβρίου 2021
Show all

Η λειτουργία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης στο επίκεντρο της συνάντησης Βορίδη – Στυλιανίδη

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών και αποκέντρωσης Μάκη Βορίδη, με τον νέο Υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη και τον Υφυπουργό Ευάγγελο Τουρνά, Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Η οργάνωση και λειτουργία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο επίκεντρο της συνάντησης Βορίδη – Στυλιανίδη

Η οργάνωση και λειτουργία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, με την πολιτική ηγεσία του νεοσυσταθέντος υπουργείου, τον υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη και τον υφυπουργό Ευάγγελο Τουρνά. Παράλληλα, συζητήθηκαν και ζητήματα που αφορούν στην επιμόρφωση του προσωπικού που θα στελεχώσει τις υπηρεσίες του Υπουργείου.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε να παραταθεί η ισχύς των συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) για το προσωπικό του Υπουργείου που απασχολείται στην αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών λόγω εμφάνισης και διασποράς του κορονοϊού.

Τέλος, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, επιβεβαιώθηκε αμφοτέρως, η βούληση για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο υπουργών, οι οποίοι κατά το παρελθόν συνυπήρξαν στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και στη συνέχεια συνεργάστηκαν στην επιτυχημένη διαχείριση της κρίσης του ιού του Έμπολα, ο κ. Βορίδης από τη θέση του υπουργού Υγείας και ο κ. Στυλιανίδης από τη θέση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Στη Συνάντηση Εργασίας συμμετείχε και η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη.