Η ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας αποχαιρετά τη Μαριέττα Γιαννάκου

Προχωρούν οι εργασίες για την ανάδειξη του Κάστρου της Άρτας
28 Φεβρουαρίου 2022
Η ΠΕΔ Κρήτης καταδικάζει απερίφραστα τη στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία
28 Φεβρουαρίου 2022
Show all

Η ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας αποχαιρετά τη Μαριέττα Γιαννάκου

Η ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας αποχαιρετά τη Μαριέττα Γιαννάκου

Πολιτικό με ισχυρή προσωπικότητα, που άφησε το δικό της αποτύπωμα στον δημόσιο βίο, χαρακτηρίζει τη Μαριέττα Γιαννάκου η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), σε συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο της πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ. Επισημαίνει δε, ότι «υπήρξε μια πολιτικός με σταθερές θέσεις που υπηρέτησε με όραμα, ήθος και πρωτοπόρες ιδέες τον δημόσιο βίο».

Για τον θάνατο της Μαριέττας Γιαννάκου, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, δήμαρχος Πυλαίας -Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης υπογραμμίζει ότι η εκλιπούσα «υπήρξε συνεπής σε όλες τις θέσεις ευθύνης που υπηρέτησε, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, προσηλωμένη στις αρχές της, σταθερή στις απόψεις της, τολμηρή στον δημόσιο λόγο, προοδευτική και υπέρμαχος του διαλόγου».

«Θα τη θυμόμαστε όλοι με σεβασμό για τις ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις της στο Ελληνικό και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναγνωρίζοντας παράλληλα πως σε όλη τη διαδρομή της υπήρξε υπόδειγμα ήθους και αγωνιστικότητας», επισημαίνει ο κ. Καϊτεζίδης, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά της και τους οικείους της.