Η ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας τιμά επιστήμονες με σημαντική κοινωνική προσφορά

Δήμος Πόρου: Ξεκίνησαν δωρεάν δρομολόγια λέμβων προς Ασκέλι–Μοναστήρι
10 Ιουλίου 2023
Κάλεσμα σε εθελοντές καθηγητές για το Κοινωνικό Φροντιστήριο Ελληνικού-Αργυρούπολης
10 Ιουλίου 2023
Show all

Η ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας τιμά επιστήμονες με σημαντική κοινωνική προσφορά

Εκδήλωση για την απονομή τιμητικών διακρίσεων σε επιστήμονες για την πολυδιάστατη επιστημονική και κοινωνική προσφορά τους οργανώνει η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, (ΠΕΔΚΜ) την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023, στις 20.00 μ.μ στο Ξενοδοχείο “Mediterranean Pallas”, παρουσία δημάρχων και εκπροσώπων φορέων της Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση θα γίνει στο περιθώριο της τακτικής συνεδρίασης που θα διεξαχθεί νωρίτερα στις 18.15 μ.μ στον ίδιο χώρο.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης θα απονείμει τιμητικές πλακέτες στον ιατρό, τ. διευθυντή της Αιματολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου», Αχιλλέα Αναγνωστόπουλο, ο οποίος έβαλε ανεξίτηλα τη σφραγίδα του στην ανάπτυξη και αναβάθμιση της κλινικής και αφιερώθηκε στην υπηρεσία χιλιάδων ασθενών.

Επίσης, τιμητική διάκριση θα απονεμηθεί στον Κωνσταντίνο Παπαζάχο, στη μνήμη του αείμνηστου πατέρα του, καθηγητή Βασίλη Παπαζάχο, που πρωτοστάτησε στην αντισεισμική θωράκιση της χώρας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών σε θέματα αντισεισμικής προστασίας.

*Κατά την τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΔΚΜ, που θα προηγηθεί, μεταξύ άλλων θα συζητηθούν: η τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για τις δημοτικές ενεργειακές κοινότητες, η κάλυψη αναγκών για θέσεις σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, η ρύθμιση για τη λειτουργία κεντρικών μαγειρείων Δημοτικών Μονάδων Φροντίδας προσχολικής αγωγής και η στέγαση του «Κέντρου Καινοτομίας» της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας.