Η Περιφέρεια Αττικής εξασφαλίζει στο Λιμενικό ειδικό σκάφος για τη διακομιδή ασθενών με Covid

Τον Φεβρουάριο ανοίγει τις πύλες του το 3ο ΚΕΠ Γλυφάδας
25 Ιανουαρίου 2021
GermanWatch: Σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία 20ετία λόγω φυσικών καταστροφών
25 Ιανουαρίου 2021
Show all

Η Περιφέρεια Αττικής εξασφαλίζει στο Λιμενικό ειδικό σκάφος για τη διακομιδή ασθενών με Covid

Στο πλαίσιο μίας σειράς πρωτοβουλιών της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19, η Περιφέρεια χρηματοδοτεί με πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020 το Λιμενικό Σώμα για την αγορά ενός περιπολικού σκάφους κατάλληλα διαμορφωμένου με υγειονομικό εξοπλισμό για την άμεση και ασφαλή διακομιδή ασθενών με Covid-19.
Ειδικότερα, η Πράξη με τίτλο «Προμήθεια Ενός Σκάφους Κατάλληλα Διαμορφωμένου με Υγειονομικό Εξοπλισμό», εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» 2014-2020 και είναι προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και έχει δικαιούχο το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Πιο αναλυτικά, η πράξη αφορά στην προμήθεια ενός περιπολικού σκάφους κατάλληλα διαμορφωμένου με υγειονομικό εξοπλισμό προκειμένου να εξασφαλισθεί η κάλυψη των αναγκών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής της Περιφέρειας Αττικής.
Η προμήθεια του νέου σκάφους είναι απαραίτητη για την κάλυψη των άμεσων αναγκών διακομιδής ασθενών με COVID-19 με κατάλληλα πλωτά μέσα σε μονάδες υγείας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να λάβουν την αναγκαία υγειονομική περίθαλψη.
Το σκάφος θα διαθέτει σύγχρονο ναυτιλιακό, μηχανολογικό και υγειονομικό εξοπλισμό, ενώ το μήκος του θα ξεπερνά τα 11 μέτρα και το πλάτος τα 3,4 μέτρα.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε σχετικά: «Εν μέσω της πανδημίας που πλήττει τη χώρα μας, η Περιφέρεια Αττικής, αξιοποιώντας τους πόρους του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, προχωρά σε μια σειρά πρωτοβουλιών ενάντια στον φονικό ιό και τις τεράστιες συνέπειές του στην υγεία, την οικονομία και την κοινωνία. Πρώτη μας προτεραιότητα στην Περιφέρεια Αττικής είναι, βεβαίως, η ασφάλεια των πολιτών. Για τον λόγο αυτό εξασφαλίσαμε την προμήθεια του Λιμενικού με ένα νέο σκάφος με κατάλληλο υγειονομικό εξοπλισμό για τη διακομιδή ασθενών με Covid-19 σε μονάδες υγείας άμεσα και με ασφάλεια, προκειμένου να λάβουν την αναγκαία υγειονομική περίθαλψη».