Η ΠΟΕ -ΟΤΑ για για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη

Κώστας Καλογράνης: «Μία εβδομάδα πριν το ”Πράσινο Κίνημα” τα έλεγε για τους σιδηρόδρομους!»
2 Μαρτίου 2023
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Στους 46 οι νεκροί, συνεχίζονται οι έρευνες των συνεργείων διάσωσης
2 Μαρτίου 2023
Show all

Η ΠΟΕ -ΟΤΑ για για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), με ανακοίνωσή της, «εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη και θλίψη της για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Μία τραγωδία ανείπωτη, αλλά ταυτόχρονα και αδιανόητη, που συγκλονίζει ολόκληρη την Ελλάδα.

Η σκέψη της και όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι στους συγγενείς των θυμάτων και των αγνοουμένων. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση μας, όπως επίσης και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους δεκάδες τραυματίες.

Τα αίτια του τραγικού αυτού δυστυχήματος θα διερευνηθούν από τις αρμόδιες αρχές. Οι ευθύνες ωστόσο είναι πολύ μεγάλες. Ακόμη μεγαλύτερες τις κάνει το γεγονός πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και η κυβέρνηση γενικότερα γνώριζαν για τα προβλήματα στους σιδηροδρόμους, αλλά δεν έπραξαν απολύτως τίποτα.

Οι προειδοποιήσεις ήταν πολλές από τους εκπροσώπους των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους προς την πολιτική ηγεσία και είχαν επανειλημμένα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και σύγχρονα συστήματα, αλλά… φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Μέχρι που συνέβη το μοιραίο. Αντί η κυβέρνηση να φροντίζει για το προλαμβάνειν, σπεύδει στον τόπο μιας προαναγγελθείσας τραγωδίας!».