Η ραδιοφωνική συνέντευξη του υπ. Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Βασίλη Ρόκου στον ΣΚΑΪ

Ρέθυμνο: Σύμβαση για την ανέγερση νέου Δημοτικού Σχολείου στον Οικισμό Ρουσσοσπίτι
7 Αυγούστου 2023
Καλοκαιρινός και Σισαμάκης ενώνουν δυνάμεις για ένα καλύτερο Ηράκλειο
7 Αυγούστου 2023
Show all

Η ραδιοφωνική συνέντευξη του υπ. Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Βασίλη Ρόκου στον ΣΚΑΪ

Η ραδιοφωνική συνέντευξη του υπ. Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Βασίλη Ρόκου στον ΣΚΑΪ- Κατασκευή προαστιακού που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Χαλκιδική.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Βασίλης Ρόκος, μιλώντας την Κυριακή 06/08/23 στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 και στην εκπομπή «Πρώτη Πρωινή» με τον Δημήτρη Γιαννίρη, παρουσίασε μια πρόταση για τη δημιουργία προαστιακού ηλεκτρικού σιδηροδρόμου που θα συνδέει το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης με τα Μουδανιά στη Χαλκιδική.

Το έργο αυτό προτείνεται να χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Πράσινο Ταμείο Ανάπτυξης, με την προϋπόθεση ότι θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες μελέτες για το ενεργειακό αποτύπωμα των οχημάτων που μεταφέρονται από τη Θεσσαλονίκη προς τη Χαλκιδική.

Η δημιουργία αυτού του προαστιακού ηλεκτρικού σιδηροδρόμου αναμένεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις τόσο στην τουριστική ανάπτυξη όσο και στην αποκέντρωση της περιοχής τόνισε ο κ. Ρόκος, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι η βελτίωση των μεταφορικών υποδομών θα καταστήσει πιο ελκυστικό προορισμό τόσο τη Θεσσαλονίκη όσο και τη Χαλκιδική, προσελκύοντας τουρίστες και δημιουργώντας οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή.

Συνεχίζοντας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας υπογράμμισε ότι πρωταρχική προτεραιότητα της ομάδας του (ΣΥΝ-εργασία) είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και η διασφάλιση της ισότητας για όλους τους πολίτες. Η πρόταση για τη δημιουργία του προαστιακού ηλεκτρικού σιδηροδρόμου αποτελεί ένα συγκεκριμένο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση, προσφέροντας προσβασιμότητα και ευκολία μετακίνησης για όλους.

Ο κ. Ρόκος δήλωσε επίσης: “Οι πολίτες είναι όλοι ίσοι και αυτό είναι το θεμέλιο της ομάδας μας. Μέσα από τη συνεργασία και την αλληλεγγύη, επιδιώκουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής τους και να προάγουμε την ισότητα σε όλα τα επίπεδα. Επιπλέον, η δημιουργία του προαστιακού ηλεκτρικού σιδηροδρόμου θα παρέχει τη δυνατότητα αποκέντρωσης, μειώνοντας τον φόρτο της κυκλοφορίας στους δρόμους και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής. Ένας αποτελεσματικός και βιώσιμος τρόπος μεταφοράς θα δημιουργήσει πιο βιώσιμες και πράσινες πόλεις. Καθένας έχει δικαίωμα σε έναν αποτελεσματικό τρόπο μεταφοράς και πρόσβασης σε υπηρεσίες και αξιοθέατα”.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την συνέντευξη στο link που ακολουθεί

https://www.facebook.com/rokosvasilis/videos/1113192389642223
Μπορείτε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα της ΣΥΝ-εργασίας στο www.vasilisrokos.gr