Η υπόγεια διέλευση του τρένου στην Πάτρα θα προχωρήσει

Αποκλεισμένη η Μόρια – Στ. Κύτελης: «Καμία δομή στη Λέσβο»
10 Σεπτεμβρίου 2020
Μέτρα για την πρόληψη διάδοσης του κορωνοϊού στις σχολικές μονάδες του δήμου Αλίμου
10 Σεπτεμβρίου 2020
Show all

Η υπόγεια διέλευση του τρένου στην Πάτρα θα προχωρήσει

Η υπόγεια διέλευση του τρένου στην Πάτρα είναι στη σωστή κατεύθυνση και θα προχωρήσει, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Πατρέων.

Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση που είχε χθες ο δήμαρχος Κ. Πελετίδης με τον υπουργό υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλή.

Ειδικότερα τα δύο μέρη όσον αφορά στο μεγάλο ζήτημα της σιδηροδρομικής γραμμής στην Πάτρα συμφώνησαν επί της αρχής ότι η υφιστάμενη πρόταση για υπόγεια διέλευση του τρένου, μήκους 5,16 χλμ (οδός Κανελλοπούλου – Αγ. Ανδρέας), είναι στη σωστή κατεύθυνση και θα προχωρήσει.

Σχετικά με το αίτημα του δήμου Πατρέων για υπογειοποίηση και του τμήματος από το Ρίο μέχρι την οδό Κανελλοπούλου, ο κ. Καραμανλής είπε ότι το υπουργείο Υποδομών θα εξετάσει κατά πόσο αυτό είναι οικονομικά εφικτό, συμπληρώνοντας ότι τη παρούσα στιγμή δεν μπορεί να δεσμευθεί, προτού διαπιστωθεί εάν μπορεί να χρηματοδοτηθεί ένα τέτοιο έργο. Αντιμετωπίζει όμως θετικά το αίτημα του δήμου και θα εξετάσει όλες τις δυνατότητες.

Τα κονδύλια για την υπόγεια διέλευση μήκους 5,16 χλμ (οδός Κανελλοπούλου – Αγ. Ανδρέας) όπως είπε ο κ. Καραμανλής έχουν διασφαλιστεί και το έργο θα προχωρήσει άμεσα. Συμφωνήθηκε να ανοίξει δίαυλος μεταξύ δήμου Πατρέων και ΕΡΓΟΣΕ και στο πλαίσιο αυτό ξεκινά η διαδικασία συζήτησης επί τεχνικών και χρηματοδοτικών θεμάτων.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης και τα έργα στο τμήμα από Ψαθόπυργο μέχρι το Ρίο, τα οποία είχαν διακοπεί. Από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών έγινε ενημέρωση ότι τα έργα ξεκινούν πάλι και τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει θα επιλυθούν.

Θα προχωρήσουν επίσης οι αναπλάσεις που έχει ζητήσει ο Δήμος Πατρέων στο Ρίο.

Όσον αφορά στην προέκταση του προαστιακού έως την Κάτω Αχαΐα, το υπουργείο σε συνεργασία με την ΤΡΕΝΟΣΕ και το δήμο προσπαθεί να διευθετήσει τα ζητήματα που προκάλεσαν βραδυπορία και που σήμερα καθιστούν τη λειτουργία στο τμήμα αυτό ασύμφορη.