Θεσμική ενίσχυση για το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Στο Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας, η Νεολαία του κόμματος

Εξώδικο για το νέο λιμάνι έστειλε ο δήμαρχος της Σύμης
15 Ιουλίου 2022
Ν. Παπαδάκης “Ένα μεγάλο βήμα για να φύγουν οι φυλακές “
16 Ιουλίου 2022
Show all

Θεσμική ενίσχυση για το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Στο Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας, η Νεολαία του κόμματος

Μία ακόμα σημαντική θεσμική ενίσχυση κατέγραψε το Πράσινο Κίνημα και συγκεκριμένα η Νεολαία του κόμματος, η οποία έγινε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας (Ε.ΣΥ.Ν.). Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ένταξης, το Πράσινο Κίνημα εκπροσώπησαν οι δύο Συμπρόεδροι Ρία Ακρίβου και Κώστας Καλογράνης, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, κ. Λάμπρος Σπάθης. Την ηγετική ομάδα του κόμματος συνόδευσε και ο κ. Νίκος Στάης, ως υπεύθυνος Συντονιστής για τα ζητήματα της νεολαίας. Σε ότι αφορά στα πρόσωπα που θα εκπροσωπήσουν τη Νεολαία του Πράσινου Κινήματος στο Ε.ΣΥ.Ν. αυτά είναι η Κατερίνα Βάλλα, εκ των ιδρυτικών μελών της Νεολαίας του κόμματος και ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης, φοιτητής, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Πράσινου Κινήματος.

Από τις συζητήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί και επιβεβαιώθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση οι δύο εκπρόσωποι του Πράσινου Κινήματος αναμένεται να βοηθήσουν στο έργο του Ε.ΣΥ.Ν. σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον και στην Ισότητα, καθώς όπως είναι γνωστό το κόμμα έχει επεξεργασμένες προτάσεις και θέσεις σε αυτούς τους δύο τομείς αλλά και η Νεολαία του κόμματος έχει περπατήσει πολλά χιλιόμετρα σε κινητοποιήσεις και δράσεις, τόσο για το περιβάλλον, όσο και για την ισότητα.

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας εκπροσώπησε στη συνάντηση ο Πρόεδρός του και αναμορφωτής του, νεαρός ιατρός, κ. Αρμόδιος Δρίκος, το μέλος του ΔΣ εκπροσωπώντας τους νέους δικηγόρους γνωστός Νομικός κ.Μπέκας Γεώργιος και ο εκπρόσωπος των νέων Κρητών κ.Μαριδάκης Στέλιος.

Ο κύριος Δρίκος στην δήλωση που έκανε ανέφερε τα εξής: “Καλωσορίζουμε στο ΕΣΥΝ ακόμα μια πολιτική νεολαία που εκπροσωπεί ιδανικά πολύ κοντά στις ιδέες μας σχετικά με την οικολογία, το πράσινο επιχειρείν και την πράσινη οικονομία.”

Σε κοινή δήλωσή τους οι Συμπρόεδροι του κόμματος Ρία Ακρίβου και Κώστας Καλογράνης, ανέφεραν: “Για το Πράσινο Κίνημα, το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός, τον οποίο στηρίζουμε και για αυτό θα συμμετέχουμε δυναμικά. Οι νέοι και οι νέες μέσα από τις συμμετοχικές διαδικασίες μπορούν να βγουν μόνο κερδισμένοι αφού παίρνουν μέρος στις αποφάσεις που τους αφορούν. Ειδικότερα, μάλιστα, με τη σημερινή διοίκηση, υπό τον Πρόεδρο, κ. Δρίκο, που έχει αναβαθμιστεί.”

Λίγα λόγια για το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας
Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας (Ε.ΣΥ.Ν.) ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1998, μετά από μεγάλη και μακρόχρονη προσπάθεια των νεολαιών των πολιτικών κομμάτων και των κοινωνικών οργανώσεων νέων της χώρας μας και απέκτησε αιρετή διοίκηση τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. Το Ε.ΣΥ.Ν. είναι ανεξάρτητη, μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική ομοσπονδία οργανώσεων νέων.

Σήμερα συγκροτείται από πενήντα εννέα οργανώσεις νέων (έξι νεολαίες πολιτικών κομμάτων και μεγάλο αριθμό μη κυβερνητικών οργανώσεων νέων), δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος της οργανωμένης ελληνικής νεολαίας. Στόχος του είναι η ενίσχυση του ρόλου και ο συντονισμός των δράσεων των οργανώσεων μελών του. Το Ε.ΣΥ.Ν. σύμφωνα με τον αριθμό των μελών των οργανώσεων του, αντιπροσωπεύει πάνω από τριακόσιες πενήντα χιλιάδες οργανωμένους έλληνες νέους και νέες.

To Ε.ΣΥ.Ν. αποτελεί τον επίσημο εκπρόσωπο της ελληνικής Νεολαίας στο εξωτερικό και το συνομιλητή της κυβέρνησης στο εσωτερικό επίπεδο. Είναι η επίσημη εθνική δομή νεολαίας της χώρας μας. Οι οργανώσεις-μέλη του Ε.ΣΥ.Ν. το καθιστούν ένα από τα μεγαλύτερα και αντιπροσωπευτικότερα στην Ευρώπη.

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη