Θεσσαλία: Διευθέτηση ρεμάτων συνολικού μήκους 10 χλμ σε Συκούριο, Πουρνάρι και Καλοχώρι

Χανιά: Μαζεύτηκαν 3,5 τόνοι ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων «πόρτα – πόρτα»
19 Απριλίου 2021
Απονομή τιμητικής πλακέτας στον Γ. Πατούλη από το Προσωπικό του Ε.Κ.Α.Β
19 Απριλίου 2021
Show all

Θεσσαλία: Διευθέτηση ρεμάτων συνολικού μήκους 10 χλμ σε Συκούριο, Πουρνάρι και Καλοχώρι

Την αντιπλημμυρική προστασία σε ρέματα συνολικού μήκους περίπου 10 χιλιομέτρων, στη Δημοτική Ενότητα Νέσσωνος του Δήμου Τεμπών, ενισχύει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με νέο έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.900.000 ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε αναδείχτηκε ανάδοχος και προχωρά ο προσυμβατικός έλεγχος του έργου «Αποκατάσταση – καθαρισμός – διαμόρφωση και κατασκευή τεχνικών σε ρέματα των Τ.Κ. Πουρναρίου – Συκουρίου – Καλοχωρίου» το οποίο χρηματοδοτεί και υλοποιεί η Περιφέρεια.

Συγκεκριμένα τα ρέματα που θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες είναι:

· Ρέμα ΜΕΓΑΛΟ ΡΕΜΑ (ΣΥΚΟΥΡΙΩΤΗΣ) ο οποίος διασχίζει την Τ.Κ. Συκουρίου – Όσσας & Καλοχωρίου και καταλήγει στην αρχαία Λίμνη Νεσωνίδα συνολικού μήκους περίπου 7 χιλιόμετρων.

· Ρέμα ΛΙΒΑΔΟΡΡΕΜΑ , βρίσκεται ανάμεσα στο Πουρνάρι και στο Συκούριο , τέμνει τον επαρχιακό δρόμο Συκουρίου – Ευαγγελισμός και προβλέπεται ο καθαρισμός του ανάντι περίπου στα 800 μέτρα και κατάντη περίπου στο 1, 5 χιλιόμετρο , κυρίως στην υφισταμένη γέφυρα .

· Ρέμα ΤΣΑΝΤΑΡΛΗ ΛΑΚΚΟΣ βρίσκεται μετά την τοπική κοινότητα Πουρναρίου και προβλέπεται ο καθαρισμός ανάντι περίπου στα 300 μέτρα και κατάντη περίπου άλλα τόσα με ιδιαίτερη έμφαση στην υφισταμένη γέφυρα

· Ρέμα ΠΑΛΙΟΚΑΡΥΑ βρίσκεται μετά την τοπική κοινότητα Πουρναρίου στην Ελάτεια και προβλέπεται ο καθαρισμός ανάντι περίπου στα 700 μέτρα και κατάντη περίπου στα 400 μέτρα .

· Ρέματα ΜΠΟΥΛΟΒΑΝΑΣ & ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΙΑΣ , βρίσκονται εντός της τοπικής κοινότητας Σπηλιάς και προβλέπεται ο καθαρισμός κυρίως από φερτά υλικά, κατασκευή αναβαθμών & συρματοκιβωτίων σε μήκος περίπου 1000 μέτρων .

· Ειδικά στην ΑΡΧΑΙΑ ΛΙΜΝΗ ΝΕΣΣΩΝΙΔΑ , θα γίνει εκτός του καθαρισμού στην είσοδο αυτής και μερική διαμόρφωση στο εσωτερικό της λεκάνης σε σημεία που έχουν επιχωματωθεί με φερτά υλικά και εμποδίζουν την ομαλή ροή προς τον υπερχειλιστή.