ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Μήνυση στον Αγοραστό και καταγγελίες για μέγα σκάνδαλο

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο 10ο Διεθνές Συνέδριο Αειφόρου Διαχείρισης Αποβλήτων
27 Ιουνίου 2023
ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΙΚΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
27 Ιουνίου 2023
Show all

ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Μήνυση στον Αγοραστό και καταγγελίες για μέγα σκάνδαλο

Σε νέες καταγγελίες απέναντι στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό προχώρησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Λεωφορείων Τρικάλων κ. Δημήτρης Ευθυμίου στην εκπμομπή της κας Σαμακόβλη στην τηλεόραση του ΑΣΤΡΑ.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ευθυμίου ανέφερε πως αυτή η κατάσταση της παρανομίας σε βάρος των τουριστικών λεωφορείων από πλευράς του κ. Αγοραστού κρατάει από το 2016 ενώ τα έσοδα τα οποία χάνουν τα τουριστικά λεωφορεία ανέρχονται σε 8000 ευρώ περίπου μηνιαίως.

«Βάφτισαν» χωριό το εργοστάσιο

Ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρει πως μόλις ο κ. Περιφερειάρχης αντιλήφθηκε τη μήνυση εις βάρος του μετά από σύντομο χρονικό διάστημα με απόφαση της Περιφέρειας προέβη στην μετατροπή του “χωριού Βιοσέρ” σε στάση του Δήμου Φαρκαδώνας.

Οι τουριστικοί πράκτορες της περιοχής αναφέρουν χαρακτηριστικά διά του προέδρου του συλλόγου τους ότι με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας σχετικά με τον καθορισμό των υπεραστικών χειμερινών και ενδονομαρχιακών δρομολογίων του υπεραστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων για την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, στην οποία εμφανίζεται ως δρομολόγιο μεταξύ των υπολοίπων και το δρομολόγιο Τρίκαλα – ΒΙΟΣΕΡ. Δηλαδή το εργοστάσιο της ΒΙΟΣΕΡ φαίνεται να είναι χωριό της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και ειδικότερα του Δήμου Φαρκαδόνας. Με τον τρόπο αυτό νομιμοποιείται η υποκλοπή του μεταφορικού έργου, αφού το δρομολόγιο αφορά ξεκάθαρα μεταφορά των εργαζομένων της ΒΙΟΣΕΡ.

Καταγγέλλεται στον εισαγγελέα για εμπόδια σε βάρος των τουριστικών λεωφορείων

Τη μηνυτήρια αναφορά κατά του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και κατά παντός άλλου υπευθύνου κατέθεσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Γραφείων Νομού Τρικάλων Δημήτρης Ευθυμίου. Η μήνυση αφορά ακόμη ένα ρουσφέτι υπέρ των ΚΤΕΛ, τα οποία κατά την αναφορά που βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης εμφανίζονται να υποκλέπτουν παρανόμως μεταφορικό έργο από τα τουριστικά λεωφορεία. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τη μήνυση ήδη από το 2019 το σωματείο των τουριστικών πρακτόρων είχε καταγγείλει στην Τροχαία Τρικάλων ότι η ΚΤΕΛ Τρικάλων ΑΕ πραγματοποιεί παρανόμως δρομολόγια μεταφοράς εργαζομένων προς το εργοστάσιο παραγωγής ορών της εταιρείας ΒΙΟΣΕΡ ΑΕ στην εθνική οδό Λάρισας – Τρικάλων.