Θ. Λιβάνιος: «Είναι πολύ σημαντικά τα έργα για τη διαχείριση των νερών»

Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για ανάπτυξη κοινών δράσεων
17 Δεκεμβρίου 2019
Χρυσοχοΐδης – Μπακογιάννης υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία Κέντρου Διαχείρισης Καθημερινότητας
17 Δεκεμβρίου 2019
Show all

Θ. Λιβάνιος: «Είναι πολύ σημαντικά τα έργα για τη διαχείριση των νερών»

Για το σημαντικό ρόλο των ΔΕΥΑ στη διαχείριση των νερών και στην ποιότητα της ζωής των κατοίκων, μίλησε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα αυτοδιοίκησης και εκλογών Θεόδωρος Λιβάνιος στις εργασίες της 30ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) που εκπροσωπεί 120 Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας.
Ο υφυπουργός σημείωσε πως «είναι πολύ σημαντικά τα έργα για την διαχείριση των νερών» λέγοντας πως πρόκειται για έναν φυσικό πλούτο, ο οποίος είναι περιορισμένος και χρειάζεται καλή και συνετή διαχείριση».
«Η κυβέρνηση είναι δίπλα στις ΔΕΥΑ», είπε ο υφυπουργός και τόνισε ότι: «η αυτοδιοίκηση πρέπει να βγει μπροστά, να έχει τα αυτιά και τα μάτια ανοιχτά, ώστε να μην αφήσουμε τις ευκαιρίες να περνάνε».
Ο κ. Λιβάνιος υπογράμμισε ότι τα προηγούμενα χρόνια έγιναν σημαντικά βήματα, σημειώνοντας πως «πρέπει να συνεχίσουμε ένα βήμα παρά πάνω, ώστε να δούμε πως θα αναβαθμίσουμε όλες τις ΔΕΥΑ».
Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι πρέπει να δώσουμε μεγάλο βάρος στις εφαρμογές ηλεκτρονικών υπηρεσιών και καινοτόμων συστημάτων για τις ΔΕΥΑ, αλλά και συνολικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τονίζοντας ότι «θα είμαστε δίπλα σας, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για να υλοποιήσουμε είτε πιλοτικά είτε σε μεγαλύτερη κλίμακα οποιοδήποτε έργο συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση».
Σημειώνεται πως ο υφυπουργός σε δήλωση του νωρίτερα αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα ΦιλόΔημος που αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται να χαθεί κανένα έργο.
«Ισχύει αυτό που είπε και ο υπουργός. Δεν θα χαθεί κανένα έργο και όλα τα έργα θα γίνουν κανονικά διότι είναι έργα σημαντικά και πολύτιμα. Υπήρχε ένα πρόβλημα στη χρηματοδότηση του ΦιλόΔημος Ι, αλλά αυτό επιλύεται σε συνεργασία με τις περιφέρειες με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων», τόνισε ο κ. Λιβάνιος.