Ιθάκη: Πλημμύρισε το Βαθύ από την έντονη βροχόπτωση

Δ. Παπαστεργίου: Τώρα είναι η ώρα για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις , που θα ωφελούν τους πολίτες
15 Οκτωβρίου 2021
Δήμος Παλλήνης: Νέα φάση αιτήσεων για σύνδεση στην Αποχέτευση
15 Οκτωβρίου 2021
Show all

Ιθάκη: Πλημμύρισε το Βαθύ από την έντονη βροχόπτωση

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» που πλήττει την χώρα μας, χτύπησε με έντονη βροχόπτωση το νησί της Ιθάκης, δημιουργώντας μεγάλα πρoβλήματα στο Βαθύ. Η καταρρακτώδης βροχή που έπληξε το νησί, μετέτρεψε τους κεντρικούς δρόμους σε ορμητικούς χειμάρρους, ενώ πλημμύρισαν κατοικίες, μαγαζιά και αυτοκίνητα.

Η συσσώρευση υδάτων ήταν τόσο μεγάλη, που αναγκάστηκε η δημοτική αρχή, να σπάσει το μουράγιο της παραλιακής, για να πέσει το νερό στη θάλασσα. Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο του νησιού.

«Δεν έχουμε ζημιές στις βασικές υποδομές όπως πέρσι με τον Ιανό που έπεσαν δρόμοι και κόπηκε το νησί στα δύο, έχουμε όμως απίστευτες ζημιές σε σπίτια, καταστήματα, εξοπλισμούς, ξενοδοχεία, λεβητοστάσια, όσα χρόνια ζω στο νησί δεν το έχω ξαναζήσει, έβρεχε συνεχόμενα 9 ώρες. Το μόνο που ζητάμε είναι να έρθουν κλιμάκια του Υπ. Υποδομών, να εκτιμήσουν τις ζημιές και να στηριχθούν οι ιδιώτες και επαγγελματίες που υπέστησαν καταστροφές», όπως δήλωσε στο πρώτο πρόγραμμα 91,6 και 105,8, της ΕΡΤ ο έπαρχος Ιθάκης, Αθανάσιος Λιβιτσάνης.