Ιωάννινα: Ανάδοχος για το δίκτυο ποδηλατοδρόμων – Δημοπράτηση για δημοτικά κτίρια

Εγκύκλιος Υπουργείου Υγείας για υγειονομικούς ελέγχους στα σχολεία
5 Σεπτεμβρίου 2023
Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα στα παράλια του Δήμου Αγιάς – Κλειστά και αύριο όλα τα σχολεία
5 Σεπτεμβρίου 2023
Show all

Ιωάννινα: Ανάδοχος για το δίκτυο ποδηλατοδρόμων – Δημοπράτηση για δημοτικά κτίρια

Ιωάννινα: Ανάδοχος για το δίκτυο ποδηλατοδρόμων – Δημοπράτηση για δημοτικά κτίρια

Στην κατακύρωση του διαγωνισμού για την δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών ενώ ενέκρινε και τη δημοπράτηση για την συντήρηση και την επισκευή δημοτικών κτιρίων.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος, η δημοτική Αρχή ολοκληρώνει το πρόγραμμα που είχε καταρτιστεί και προωθεί όλα τα έργα σε όλη την έκταση του Δήμου. «Η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει όμως ο Δήμος και οι υπηρεσίες του εξακολουθούν να δουλεύουν με στόχο όλοι να είμαστε χρήσιμοι για τους πολίτες» υπογράμμισε.

Τα έργα

Το έργο δημιουργίας δικτύου ποδηλατοδρόμων έχει προϋπολογισμό 400 χιλιάδων ευρώ. Μετά τον δημόσιο μειοδοτικό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την κατακύρωση θα ακολουθήσει η υπογραφή της σύμβασης και το έργο θα περάσει στο στάδιο της υλοποίησης.

Σύμφωνα με την τεχνική μελέτη το έργο διαμορφώνεται σε τρία διακριτά τμήματα:

ΤΜΗΜΑ 1: Οδός Διονυσίου Φιλοσόφου

Στο εν λόγω τμήμα διαμορφώνεται επί της οδού ποδήλατη διαδρομή πλάτους 2,50μ για την αμφίδρομη κίνηση ποδηλάτου, σε συνέχεια του ήδη υφιστάμενου που χωροθετείται επί του πλακόστρωτου αυτής (στην πλευρά της λίμνης Παμβώτιδας).

Σημειώνεται ότι οι διαδρομές είναι διαχωρισμένες μεταξύ τους, ώστε να μην δημιουργείται εμπλοκή μεταξύ πεζών και ποδηλάτων καθώς και μεταξύ των διάφορων δραστηριοτήτων που αναμένεται να αναπτυχθούν επί της διαδρομής.

-ΤΜΗΜΑ 2: Ακτή Μιαούλη

Στο εν λόγω τμήμα αναβαθμίζεται η γεωμετρία της υφιστάμενης ποδήλατης διαδρομής και διαμορφώνεται διαδρομή πλάτους 2,50μ, αντί του υφιστάμενου 1,50, για την αμφίδρομη κίνηση ποδηλάτου,

-ΤΜΗΜΑ 3: Περιοχή Ιχθυολεκάνες

Στο εν λόγω τμήμα δημιουργείται ποδήλατη διαδρομή και διαμορφώνεται διαδρομή πλάτους 2,50μ, για την αμφίδρομη κίνηση ποδηλάτου.

Η διαδρομή θα είναι διπλής κατεύθυνσης και η τελική στρώση θα είναι με έγχρωμο ασφαλτόμιγμα.

Η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε επίσης στην έγκριση της μελέτης κατασκευής και των όρων δημοπράτησης για την συντήρηση και την επισκευή δημοτικών κτιρίων με προϋπολογισμό 430 χιλιάδων ευρώ.

Το έργο αφορά την επισκευή και συντήρηση των κτιριακών υποδομών του Δήμου Ιωαννιτών με σκοπό την ασφαλή χρήση τους και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Τα κτίρια που αποτελούν αντικείμενο του έργου αφορούν στο Κοινοτικό Κατάστημα Σταυρακίου που έχει τεράστια ανάγκης ανακατασκευής και δημοτικά κτίρια στην Ηλιόκαλη, την Κόντσικα και τη Μανωλιάσα.

Επιπλέον στην Τ.Κ. Μανωλιάσας υφίσταται ιστορικό μνημείο όπου είναι απαραίτητη η διαμόρφωση της πρόσβασης και του περιβάλλοντος χώρου του.