Ιωάννινα: Ενίσχυση συνεργασίας Δήμου και φορέων ψυχικής υγείας

Με απόλυτη ασφάλεια η διεξαγωγή του ετήσιου συνεδρίου της ΚΕΔΕ
5 Οκτωβρίου 2021
Δωρεάν rapid test στον Δήμο Περιστερίου
5 Οκτωβρίου 2021
Show all

Ιωάννινα: Ενίσχυση συνεργασίας Δήμου και φορέων ψυχικής υγείας

Οι ψυχολογικές επιπτώσεις της υγειονομικής πανδημίας, αλλά και η ενίσχυση της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης του δημάρχου Ιωαννιτών, Μωυσή Ελισάφ και εκπροσώπων των φορέων ψυχικής υγείας της περιοχής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.

Στη συνάντηση αναδείχτηκε επίσης, η επιτακτική ανάγκη της συνεργασίας των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και προτάθηκε η δημιουργία μιας ομάδας εργασίας που θα συντονίζεται από τον Δήμο με βασικό στόχο την καλύτερη διασύνδεση των υπηρεσιών και το σχεδιασμό δράσεων προαγωγής της ψυχικής υγείας προς όφελος των δημοτών.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου, του Ψυχιατρικού Τομέα του Γ.Ν.Ι «Γ. Χατζηκώστα», της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (Ε.Ψ.Ε.Π.), της Εταιρείας Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου (Ε.ΠΡΟ.Ψ.Υ.Η.), του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Ιωαννίνων, της ΚοινΣΕπ «Ανήκειν», καθώς και ο Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΝΙ, Καθηγητής Θωμάς Υφαντής.