Ιωάννινα: Εννέα νέα απορριμματοφόρα στον «στόλο» του Δήμου

Στα καλύτερα τουριστικά χωριά του κόσμου το Σουφλί
7 Δεκεμβρίου 2023
Τη στήριξη των ελαιοπαραγωγών ζητά ο δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου
7 Δεκεμβρίου 2023
Show all

Ιωάννινα: Εννέα νέα απορριμματοφόρα στον «στόλο» του Δήμου

Ιωάννινα: Εννέα νέα απορριμματοφόρα στον «στόλο» του Δήμου

Με εννέα νέα απορριμματοφόρα ενισχύθηκε η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών. Πρόκειται για οχήματα που προμηθεύτηκε ο Δήμος, αξιοποιώντας πόρους του ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα «Φιλόδημος».
Τα τέσσερα από τα εννέα απορριμματοφόρα έχουν ενταχθεί ήδη στην καθημερινή λειτουργία της υπηρεσίας και θα ακολουθήσει άμεσα η κυκλοφορία των δύο απορριμματοφόρων για τα βιοαπόβλητα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου, που επισκέφθηκε το εργοτάξιο και συνομίλησε με τους εργαζόμενους, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Ε. Πήχα και Α. Παππά και τον Γ.Γ του Δήμου Β. Ζωγράφο.
Η γραφειοκρατική διαδικασία για την ένταξη του συνόλου των νέων οχημάτων στο στόλο του δήμου, πρόσθεσε, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου. «Με τον εκσυγχρονισμό του στόλου και την προσθήκη των νέων οχημάτων βελτιώνονται οι συνθήκες εργασίες και αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες προς τους πολίτες στην αποκομιδή των απορριμμάτων», υπογράμμισε.
Ο κ. Παπαγεωργίου επεσήμανε ότι το σοβαρό πρόβλημα στην υπηρεσία παραμένει η υποστελέχωση.
«Υπάρχει πενία στο προσωπικό και είναι αδήριτη ανάγκη ο νέος εσωτερικός οργανισμός του Δήμου που μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίες. Ελπίζω και το κράτος να κατανοήσει την ανάγκη ενίσχυσης της αυτοδιοίκησης με προσωπικό», υπογράμμισε στις δηλώσεις του.