Ιωάννινα: Πέντε ηλεκτροκίνητα οχήματα στο «στόλο» της καθαριότητας του Δήμου

Θεσσαλονίκη: Προχωρά ο διαγωνισμός για το ντεκ στην παλιά παραλία από τον Δήμο
28 Ιουνίου 2023
Στην συνολική αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού προχωρά ο Δήμος Περιστερίου
28 Ιουνίου 2023
Show all

Ιωάννινα: Πέντε ηλεκτροκίνητα οχήματα στο «στόλο» της καθαριότητας του Δήμου

Τα πρώτα πέντε ηλεκτροκίνητα οχήματα τα οποία θα τεθούν άμεσα σε λειτουργία, παρέλαβε ο Δήμος Ιωαννιτών, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του στόλου καθαριότητας του.

Η προμήθεια έγινε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

«Με ικανοποίηση και χαρά παραλαμβάνουμε τα πρώτα πέντε ηλεκτροκίνητα οχήματα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την καθαριότητα της πόλης. Το πρόγραμμα της αντικατάστασης εξοπλισμού στοχεύει στην ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας» δήλωσε ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Σημείωσε ότι υποχρέωση είναι μέχρι το 2035 να έχει αντικατασταθεί το 30% του στόλου του Δήμου κάτι που θα έχει επιτευχθεί. Το αμέσως επόμενο διάστημα και με χρηματοδότηση και πάλι από το ΕΣΠΑ ο Δήμος θα παραλάβει τέσσερα νέα απορριμματοφόρα και δύο που θα είναι για αποκομιδή βιοαποβλήτων.

«Ολοκληρώνουμε μία πολύ σημαντική παρέμβαση για την καθαριότητα της πόλης. Μία παρέμβαση που συνάδει και με τους στόχους για τις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις ως το 2030» υπογράμμισε ο κ. Παπαγεωργίου ο οποίος ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του Δήμου που ολοκλήρωσαν μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά περιθώρια τις διαγωνιστικές διαδικασίες.

Τα πέντε οχήματα λειτουργούν με μπαταρία λιθίου και έχουν αυτονομία μέχρι 130 χιλιόμετρα.