Ιωάννινα: 4 εκατομμύρια για αποκαταστάσεις δρόμων και πεζοδρομίων

Υπουργείο Εσωτερικών: Ποιοι εξαιρούνται από τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων στο δημόσιο τομέα
30 Ιουνίου 2023
Χαλκίδα: Ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης σε δημόσια κτίρια και υπηρεσίες
30 Ιουνίου 2023
Show all

Ιωάννινα: 4 εκατομμύρια για αποκαταστάσεις δρόμων και πεζοδρομίων

Ευρύ πρόγραμμα παρεμβάσεων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο αστικό οδικό δίκτυο του Δήμου Ιωαννιτών, ξεκινά άμεσα, μετά την υπογραφή -σήμερα Πέμπτη 30/6- της σχετική σύμβασης από το δήμαρχο Δ. Παπαγεωργίου και τον ανάδοχο.

Πρόκειται για ένα έργο τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ που θα απαντήσει σε χρονίζοντα προβλήματα του οδικού δικτύου, των πεζοδρομίων και των διαβάσεων.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου οι υποδομές της πόλης είναι παλιές και σε πολλές περιπτώσεις δεν ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες.

Μικρού πλάτους πεζοδρόμια, πεζοδρόμια στα οποία υπάρχουν εμπόδια, έλλειψη οδεύσεων ΑμεΑ, απουσία συχνών και ευδιάκριτων διαβάσεων πεζών, διασταυρώσεις χωρίς κατάλληλη διαμόρφωση και καταστροφές στο οδόστρωμα, είναι ορισμένα από τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί και θα αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο των έργων που θα ξεκινήσουν.

«Πρόκειται για ένα έργο που αποσκοπεί στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και κυρίως στην αύξηση της οδικής ασφάλειας των χρηστών του οδικού δικτύου της κεντρικής περιοχής του Δήμου Ιωαννιτών.

Βασισμένο στις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα τη βελτίωση των μετακινήσεων με τον ανασχεδιασμό των οδών, διαμορφώνοντας ένα αστικό περιβάλλον φιλικό προς τους χρήστες του, με δυνατότητες προσέλκυσης λειτουργιών και οικονομικών δραστηριοτήτων διασφαλίζοντας παράλληλα συνθήκες οδικής ασφάλειας» υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Τα χαρακτηριστικά του έργου και τις παρεμβάσεις που περιλαμβάνει παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος. Όπως είπε θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με το έργο ύψους ενός εκατομμυρίου που περιλαμβάνει κυρίως ασφαλτοστρώσεις και θα αναπτυχθεί σε κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης.

«Πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις που θα γίνουν και θα λύσουν προβλήματα. Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί ως τις αρχές του 2024 όμως σκοπός είναι ο κύριος όγκος του να γίνει μέσα στο διάστημα του καλοκαιριού για να έχουμε και την μικρότερη δυνατή όχληση» υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος.

Οι παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν στην Λεωφόρο Δωδώνης, στην Μακαρίου, την Παπανδρέου, την Κατσάρη, τη Ναπολέοντος Ζέρβα, την Αβέρωφ, την Καραμανλή και την Διονυσίου Φιλοσόφου.