Ι. Καϊτεζίδης: «Θα αναζητηθούν ευθύνες από τη δικαιοσύνη. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τις ζωές των παιδιών μας»

4η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών, στη Σταυρούπολη Ξάνθης
4 Νοεμβρίου 2021
Με 470 υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας εξοπλίζεται ο Δήμος Θεσσαλονίκης μετά την κυβερνοεπίθεση
4 Νοεμβρίου 2021
Show all

Ι. Καϊτεζίδης: «Θα αναζητηθούν ευθύνες από τη δικαιοσύνη. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τις ζωές των παιδιών μας»

Κλειστό μέχρι τη Δευτέρα θα παραμείνει το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας, με αφορμή την κατάρρευση γυψοσανίδας-μόνωσης σε αίθουσα διδασκαλίας, ευτυχώς δίχως την πρόκληση τραυματισμού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και να υπάρξει «υπεύθυνη βεβαίωση για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών», όπως δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη τονίζει ότι: «Μαζί με τις ενέργειες στις οποίες ήδη έχουμε προβεί ως δήμος, ζητούμε την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες για αυτήν τη σοβαρή κακοτεχνία που έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικού της τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας».

Προσθέτει επίσης ότι «πρόκειται για ένα μισθωμένο από την πρώην Νομαρχία σχολείο στο οποίο το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης από τους ιδιοκτήτες του με μελέτη, δαπάνες και τεχνική επίβλεψη δική τους».

«Εδώ και τώρα η δικαιοσύνη πρέπει να διαλευκάνει την υπόθεση. Από την πλευρά τους οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου μας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στον χώρο και πραγματοποιούν από το πρωί αυτοψίες και στους υπόλοιπους χώρους της σχολικής μονάδος προκειμένου να ελεγχθούν τυχόν ελλείψεις και κακοτεχνίες στην κατασκευή, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση

«Με απόφασή μου η σχολική μονάδα θα παραμείνει κλειστή μέχρι τη Δευτέρα προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και να υπάρξει υπεύθυνη βεβαίωση για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Θα επιμείνω και προσωπικά για την απόδοση ακέραια των ευθυνών σε όσους τις έχουν», δήλωσε ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.