Κάδοι ανακύκλωσης για μικρές συσκευές, τόνερ και λαμπτήρες στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας

Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης: Στις μέρες της πανδημίας κοινωνική πολιτική με πράξεις
8 Φεβρουαρίου 2022
Δωρεάν rapid test, κάθε Τετάρτη στο Δημαρχείο Γαλατσίου
8 Φεβρουαρίου 2022
Show all

Κάδοι ανακύκλωσης για μικρές συσκευές, τόνερ και λαμπτήρες στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας

Σε τέσσερα σημεία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας τοποθετήθηκαν από την Υπηρεσία Καθαριότητας κάδοι για την απόσυρση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών. Τα τέσσερα σημεία είναι το Δημαρχείο στην Κάτω Αχαΐα καθώς και τα δημοτικά καταστήματα σε Λουσικά, Λάππα και Σαγέϊκα.

Οι κάδοι υποδέχονται τρεις τύπους συσκευών. Ο ένας είναι για μικρές σε μέγεθος συσκευές όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εκτυπωτές, φαξ, ψηστιέρες, καφετιέρες, κινητά τηλέφωνα κ.α. Υπάρχουν επίσης ένας κάδος για τόνερ και ένας για λαμπτήρες.

Ταυτόχρονα υπενθυμίζεται ότι για μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές, όπως ψυγεία, κουζίνες, πλυντήρια ρούχων, θερμοσίφωνες, υπάρχει ειδικό κοντέϊνερ στο αμαξοστάσιο του Δήμου.

Οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν με την Υπηρεσία Καθαριότητας (τηλ. 26930-23520) για την παραλαβή αυτών των συσκευών. Εναλλακτικά οι δημότες έχουν τη δυνατότητα να παραδίδουν οι ίδιοι τις υπό απόσυρση συσκευές στο αμαξοστάσιο.

«Η αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης είναι βασική υποχρέωση» αναφέρει σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και συνεχίζει: «Με τον τρόπο αυτό περιορίζουμε τον όγκο των απορριμμάτων που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ ενώ ταυτόχρονα επιτρέπουμε την ανάκτηση υλικών που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν και συνάμα μειώνουμε το βαθμό ρύπανσης του περιβάλλοντος. Καλώ όλους τους δημότες να κάνουν χρήση των νέων κάδων και να συνεργαστούν με την Υπηρεσία Καθαριότητας για να προχωρήσουμε αποφασιστικά στο δρόμο της ανακύκλωσης».

«Η καθαριότητα είναι μια καθημερινή προσπάθεια σε πολλά μέτωπα. Ένα από αυτά είναι η ανακύκλωση των ηλεκτρικών συσκευών που πρέπει να συλλέγονται οργανωμένα και να υφίστανται την επεξεργασία που τους ταιριάζει. Ο Δήμος προχώρησε και σε αυτόν τον τομέα με την τοποθέτηση ειδικών κάδων και τώρα είναι οι δημότες που πρέπει να αξιοποιήσουν αυτήν τη δυνατότητα ώστε όλοι μαζί να κάνουμε βήματα μπροστά», είπε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κ. Παλαιολόγος.