Κάλεσμα Δήμου Ερυμάνθου για ορθολογική διαχείριση του νερού

Πρόσκληση εγγραφών στο Μητρώο Εθελοντών του Δήμου Εορδαίας
22 Μαΐου 2023
Τριήμερο Φεστιβάλ Δήμου Βοΐου στη Θεσσαλονίκη
22 Μαΐου 2023
Show all

Κάλεσμα Δήμου Ερυμάνθου για ορθολογική διαχείριση του νερού

Τη συνεργασία όλων των πολιτών, για τη σωστή διαχείριση του πόσιμου νερού, ζητά ο Δήμος Ερυμάνθου. Όπως σημειώνει, ιδιαίτερα η φετινή χειμερινή περίοδος σημαδεύτηκε από τις πολύ μεγάλες περιόδους ανομβρίας, που θα επιφέρουν σημαντικά προβλήματα λειψυδρίας τους θερινούς μήνες.

Με γνώμονα τα παραπάνω, ο Δήμος Ερυμάνθου ενημερώνει ότι, σχεδιάζει και προχωρά στη λήψη σχετικών μέτρων αλλά και σε κάθε δυνατή ενέργεια για την σωστή διαχείριση του πόσιμου ύδατος και στην απρόσκοπτη παροχή του στους δημότες του.

«Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, απαιτείται όμως και η συνεργασία όλων των πολιτών», αναφέρει εμφατικά και εφιστά την προσοχή των κατοίκων του Δήμου να μην προβαίνουν στην αλόγιστη κατανάλωση του πόσιμου νερού και να μην το χρησιμοποιούν για αρδευτική χρήση.

Παράλληλα προσθέτει ότι, θα πρέπει ακόμη να φροντίσουν – όσο αυτό είναι εφικτό – για την εγκατάσταση μικρών δεξαμενών νερού σε κατάλληλες θέσεις στις οικίες τους (ταράτσες, στέγες κ.α.) έτσι ώστε να μειωθούν τα φαινόμενα λειψυδρίας.

Τέλος, ενημερώνει ότι, εφόσον παρατηρηθούν φαινόμενα αλόγιστης χρήσης του πόσιμου ύδατος ή χρήσης του νερού για την άρδευση καλλιεργειών, ο Δήμος θα προχωρά στη διακοπή των παροχών και στην επιβολή των προβλεπομένων από τον κανονισμό ύδρευσης προστίμων.

Στο πλαίσιο αυτό καλεί όλους τους κατοίκους να στηρίξουν την προσπάθεια, για την σωστή διαχείριση του νερού, ώστε να μην λείψει από κανέναν.