Κάλυμνος: Πάνω από 80 κρούσματα – “Υπάρχουν πολλοί αρνητές του ιού στο νησί” λέει ο δήμαρχος

Παρελήφθησαν tablets από τον Δήμο Αχαρνών για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης
31 Δεκεμβρίου 2020
Ένταξη του Δήμου Σαρωνικού στα «Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων»
31 Δεκεμβρίου 2020
Show all

Κάλυμνος: Πάνω από 80 κρούσματα – “Υπάρχουν πολλοί αρνητές του ιού στο νησί” λέει ο δήμαρχος

Τουλάχιστον 80 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κάλυμνο, σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Δημήτρη Διακομιχάλη. Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ, πάντως το θετικό είναι πως έχουν εντοπιστεί οι 4-5 πυρήνες από τους οποίους προήλθαν τα κρούσματα και βρίσκονται όλοι σε καραντίνα.

Αναφερόμενος στις αιτίες της έκρηξης των κρουσμάτων, ο Δ. Διακομιχάλης επισήμανε ότι στο νησί υπάρχουν πολλοί αρνητές του ιού που δεν εφάρμοζαν τα μέτρα. Μάλιστα, όπως είπε, τα Χριστούγεννα σε ορισμένες εκκλησίες γιορτάστηκαν με πολύ μεγάλη παρουσία κόσμου, ενώ πολλές γειτονιές γιόρτασαν μαζικά.

«Δυστυχώς υπήρχαν πολλοί αρνητές στο νησί που δεν εφάρμοζαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα. Τα Χριστούγεννα εδώ γιορτάστηκαν τουλάχιστον στο κομμάτι των εκκλησιών με πολύ μεγάλες παρουσίες, κόσμου. Δυστυχώς. Από την άλλη μεριά υπήρχαν συνωστισμοί και συγχρωτισμοί σε κάποιες περιοχές που ελέγχθηκαν πλημμελώς παρά τις εκκλήσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος του νησιού.

«Στην Κάλυμνο λειτουργούν κάποιες περιοχές με παραδοσιακό τρόπο, το ένα νοικοκυριό μπορεί να μεταφερθεί στο άλλο, δεν είναι θέμα αρραβώνων» είπε ο Δ. Διακομιχάλης.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες Τετάρτη το νησί βρίσκεται σε πιο αυστηρό lockdown.

Μεταξύ άλλων, απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου με εξαίρεση την μετακίνηση για λόγους υγείας, ισχύει απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης από τις 18:00 έως τις 05:00, αναστέλλεται η πραγματοποίηση θρησκευτικών τελετών, ενώ έχουν κλείσει τα καταστήματα του λιανεμπορίου.