Καθημερινά θα διενεργούνται δωρεάν rapid test στη Γλυφάδα

Δωρεάν γρήγορο WiFi στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας
6 Ιουλίου 2021
Βιοκλιματική ανάπλαση του κεντρικού πεζοδρόμου του Βελεστίνου
6 Ιουλίου 2021
Show all

Καθημερινά θα διενεργούνται δωρεάν rapid test στη Γλυφάδα

Από σήμερα, Τρίτη 6 Ιουλίου, θα διενεργούνται καθημερινά στη Γλυφάδα δωρεάν rapid test για όλους -κατοίκους και επισκέπτες- από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, από τις 8 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το Δήμο της πόλης, ο υψηλός αριθμός των θετικών τεστ που διαπιστώθηκαν και κατά τον χθεσινό έλεγχο, οδηγεί τη δημοτική αρχή στη λήψη των αναγκαίων έκτακτων μέτρων, προκειμένου να προληφθεί κατά το δυνατόν η διασπορά. Όπως ενημερώνει τα χθεσινά αποτελέσματα από τη διενέργεια rapid test στην πόλη δεν είναι ιδιαίτερα καλά. «Σε σύνολο 350 πολιτών που έκαναν το τεστ στην παραλία Γλυφάδας, 18 βρέθηκαν θετικοί – δηλαδή ποσοστό 5,14% – με διάμεση ηλικία τα 21 έτη».

Ο δήμαρχος Γ. Παπανιολάου, επισημαίνει ότι, ο Δήμος ότι παραμένει σε πλήρη εγρήγορση και για το λόγο αυτό , από την Τρίτη 6 Ιουλίου, καθημερινά, και για σημαντικό χρονικό διάστημα θα πραγματοποιούνται από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ καθημερινά rapid test στη Γλυφάδα.

Υπενθυμίζει επίσης, ότι η συμμετοχή είναι καθαρά εθελοντική και καλεί όσους περισσότερους μπορούν να κάνουν αυτή τη σύντομη εξέταση, ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή εικόνα του επιδημιολογικού φορτίου και σωστή ιχνηλάτηση στην πόλη.

Το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας έχει ως εξής (8 π.μ. έως 1 μ.μ.):

Τρίτη 6/7 -Τετάρτη 7/7 – Παρασκευή 9/7 στο υπαίθριο πάρκινγκ μπροστά στο Δημαρχείο Γλυφάδας

Πέμπτη 8/7 στο «Δρόμο των Ποιητών» (Λαμπράκη και Μεταξά)

Σάββατο 10/7 στη Γ’ Μαρίνα

Κυριακή 11/7 στη Δ’ Μαρίνα

Για την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση