Καινοτόμο πρόγραμμα ανακύκλωσης αποτσίγαρων στον Δήμο Πετρούπολης

Αλεξανδρούπολη: Το γεωθερμικό πεδίο του Αρίστηνου, το μοναδικό στην Ελλάδα με δικαίωμα εκμετάλλευσης θερμοκρασιών 30-99°C
25 Μαΐου 2021
Ο Δήμος Τρικκαίων στηρίζει έμπρακτα τον πολιτισμό
25 Μαΐου 2021
Show all

Καινοτόμο πρόγραμμα ανακύκλωσης αποτσίγαρων στον Δήμο Πετρούπολης

Σε καινοτόμο πρόγραμμα ανακύκλωσης το οποίο αφορά τα απορρίμματα από τσιγάρα, που ρυπαίνουν και μολύνουν καθημερινά τον δημόσιο χώρο εντάσσεται ο Δήμος Πετρούπολης. Ο λόγος για το πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης αποτσίγαρων «gopafree». Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συγκέντρωσης, διαχείρισης και ανακύκλωσης αποτσίγαρων, με στόχο τη μείωση του αριθμού αυτών που καταλήγουν στο περιβάλλον και την αποτροπή της επιπρόσθετης ρύπανσης που συντελείται.

Περιλαμβάνει την τοποθέτηση ειδικών κάδων ανακύκλωσης για τη συλλογή των αποτσίγαρων και κατόπιν τη μεταφορά τους στο εξωτερικό, καθώς και την επεξεργασία τους για τη μετατροπή των βλαβερών υλικών σε φιλικά προς το περιβάλλον, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκ νέου (όπως λίπασμα και βιομηχανικό πλαστικό).

Τα έσοδα από το πρόγραμμα θα διατεθούν για την ενίσχυση ευπαθών ομάδων και συγκεκριμένα για την αγορά ιατρικών βοηθημάτων σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης και ακοής.

Στον Δήμο Πετρούπολης πρόκειται να τοποθετηθούν συνολικά 35 ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης για τα αποτσίγαρα, επιστήλιοι και επιδαπέδιοι. Οι πρώτοι κάδοι θα παρουσιαστούν ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5/6), σε μια συμβολική δράση που θα πραγματοποιηθεί εντός του Άλσους Αγίου Δημητρίου, όπου θα γίνει διανομή ενημερωτικού υλικού, καθώς και καθαρισμός της περιοχής από τις γόπες.