Καλαμάτα: Στο «Αντώνης Τρίτσης» δράσεις αντισεισμικής προστασίας υποδομών του Δήμου

Σπάνιος βορανικός παράδεισος το Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου
5 Μαΐου 2021
Σέρρες: Αιτήσεις για τον Δημοτικό Λαχανόκηπο
5 Μαΐου 2021
Show all

Καλαμάτα: Στο «Αντώνης Τρίτσης» δράσεις αντισεισμικής προστασίας υποδομών του Δήμου

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης, εντάχθηκε το έργο με τίτλο «Δράσεις για υποδομές του Δήμου Καλαμάτας που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας».

Αντικείμενο της πράξης είναι η αποτίμηση της σεισμικής ικανότητας μέσω της οποία θα υπάρξει αναβάθμιση της αντισεισμικής ασφάλειας έτσι ώστε αυτή να προσεγγίσει, να φθάσει ή και να ξεπεράσει το επίπεδο αντισεισμικής ασφάλειας σύγχρονων κατασκευών.

Σημειώνεται ότι προβλέπεται πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος 137 δημοτικών κτηρίων, ανάμεσα στα οποία και όλων των σχολείων του Δήμου.

Όπως επισημαίνει σχετικά, ο Δήμος Καλαμάτας, η περιοχή της Μεσσηνίας ανήκει στη 2η ζώνη σεισμικής επικινδυνότητα και έχει δοκιμαστεί από τον καταστροφικό σεισμό του 1986, ώστε να καθίσταται απολύτως αναγκαίο να πραγματοποιηθεί προσεισμικός έλεγχος των σχολικών κτιρίων και των άλλων υποδομών του Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου να εντοπιστούν κτίρια τα οποία ίσως να μην έχουν την απαιτούμενη συμπεριφορά σε περίπτωση σεισμού.

Επιπλέον, αναγκαία κρίνεται και η ευαισθητοποίηση όλου του πληθυσμού με σκοπό τη διεύρυνση της κοινωνικής αντισεισμικής συνείδησης και εμπέδωσης της αντισεισμική συμπεριφοράς από τον πληθυσμό.