Καλαμάτα: Στο «Φιλόδημος ΙΙ» η κατασκευή διαδημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων

Γρεβενά: “Πράσινο φως” για την υπογειοποίηση κάδων απορριμμάτων
7 Οκτωβρίου 2020
Γ. Ιωακειμίδης: Στην εποχή που ο συνεκτικός της ιστός διαβρώνεται οφείλουμε να ενισχύουμε τις κοινωνικές δομές
7 Οκτωβρίου 2020
Show all

Καλαμάτα: Στο «Φιλόδημος ΙΙ» η κατασκευή διαδημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων

Στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», εντάχθηκε η κατασκευή και λειτουργία διαδημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς που δρομολόγησαν οι Δήμοι Καλαμάτας και Μεσσήνης.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Καλαμάτας, με την υπ’ αριθμ. 63939 απόφαση του Τμήματος Αναπτυξιακών Προγραμμάτων & Διαχείρισης Π.Δ.Ε. του Υπουργείου Εσωτερικών αποφασίστηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Χ, της Πράξης: «Κατασκευή και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς» συνολικού προϋπολογισμού 744.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Μεσσήνης, στο πλαίσιο της διαδημοτικής συνεργασίας με το Δήμο Καλαμάτας.

Την ικανοποίησή του για την ένταξη του έργου προς χρηματοδότηση, εξέφρασε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θ. Βασιλόπουλος, καθώς η κατασκευή και υλοποίηση του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτέλεσε ένα από τα πρώτα έργα που δρομολόγησε η Δημοτική Αρχή λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, σε συνεργασία με το Δήμο Μεσσήνης.

Τονίζεται ότι το διαδημοτικό κυνοκομείο έρχεται να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που καταγράφονται τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή κι αφορούν τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.